ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Okul çağındaki 10 bin kız çocuğu okula gidemiyor

Okul çağındaki 10 bin kız çocuğu okula gidemiyor
YAYINLAMA: 24 Ekim 2023 / 14.39
GÜNCELLEME: 24 Ekim 2023 / 14.40
Vali Yardımcısı Mehmet Kurdoğlu, toplumların gelişmişlik düzeyinin en önemli göstergesinin okuma yazma oranının yüksekliği olduğunu vurgularken, ilköğretim çağında 6-14 yaş grubunda 350 bin öğrenci bulunduğunu, 10 bin kız çocuğunun okula kazandırılamamasının üzüntüsünü yaşadıklarını söyledi.

En büyük öğretmen annedir

Toplumda kadınların eğitiminin çok önemli olduğunu belirten Kurdoğlu, “Kişinin en büyük öğretmeni annesidir. Eğer anne eğitimli olursa çocuğa istediği davranışı kazandıracaktır” dedi.

Sani Konukoğlu Vakfı ve Anne Çocuk Eğitim Vakfı işbirliğiyle yürütülen işlevsel yetişkin okuryazarlığı programı kapsamında gerçekleştirilen 7. dönem gönüllü öğretici seminerine katılanlara sertifikalarının verilmesi amacıyla Büyükşehir Belediyesi Çetin Emeç Toplantı Salonunda tören düzenlendi. Törende program kapsamında düzenlenen kursta okuma yazma öğrenen en yaşlı kursiyerlere ödül verildi.

90 yaşında okuma yazma öğrendi

90 yaşında okuma yazma öğrenen Aviç Öztürk, Atatürk şiiri okuyarak Ata’ya teşekkür etti. 90 yaşındaki Aviç Öztürk, 66 yaşındaki Mevlüde Sayık ve Leyla Kaya adlı kursiyerlere ödül verildi.

Törene kızı ve 2 yaşındaki torunu Sena ile katılan Aviç Öztürk, “Bizim zamanımızda kızların okula gitmesi çok yadırganırdı. Ben okumayı çok istedim ama okutmadılar, sadece eski yazı öğrendim. Bütün bu imkanların hepsi Atatürk sayesinde oldu. Ona hepinizin huzurunda teşekkür ediyorum” dedi.

Eskiden kızların okula gitmesi yadırganırdı

Öztürk, birçok kitabı kendi kendine okuyabildiğini belirterek, “Torunlarımın kitaplarını kendi kendime okuyabiliyorum. Ne kadar güzel şeyler var kitaplarda. Artık bunları tek başıma okuyabiliyorum. Çok mutluyum” diye konuştu. Törende ayrıca gönüllü öğretici seminerine katılan 13 öğretici ile kurs açan 57 gönüllü öğrenciye teşekkür belgesi verildi.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *