ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Okul polisi projesi ilgi gördü

Okul polisi projesi ilgi gördü
YAYINLAMA: 21 Mayıs 2023 / 17.23
GÜNCELLEME: 21 Mayıs 2023 / 17.24
Emniyet Müdürlüğünce uygulamaya başlanan okul polisi projesinin, öğrenci ve velilerden destek gördüğü bildirildi.

Emniyet müdürü Feyzullah Arslan, projeyi öğrencilerin güvenli bir ortamda eğitim görmelerini sağlamak için uyguladıklarını söyledi. Gaziantep’te ilk kez böyle bir proje uygulandığına dikkati çeken Arslan, “Okullarda görevlendirdiğimiz polislerimiz çocuk ve gençlerimizden yakın ilgi görüyor” dedi.

Arslan, projede görev alan sivil ve resmi ekiplerin öğrencilerin yanı sıra okul idarecileri, okul aile birliği yöneticileri ile sürekli diyalog içinde olduklarını kaydederek, şunları anlattı:

“Okul önlerini mesken tutan okulla ilgisiz kişileri kontrol ediyoruz. Okul içi ve çevresindeki şüpheli davranışları inceliyoruz. Çocuk ve gençlerimizin içki, sigara, uyuşturucu kullanımı gibi zararlı alışkanlıklar edindirmek isteyenlere mani oluyoruz. Bu projeyi, göreve başladığımda görüşmeler yaptığım toplum kuruluşlarının temsilcileri, muhtarlar ve esnafın beklentilerini dikkate alarak başlattım. Proje sayesinde öğrenciler ve veliler eskiye oranla artık daha rahatlar.”

Projede görevlendirilen polislerin yaptığı çalışmalara ilişkin bilgiler veren Arslan, bir erkek ve bir bayandan oluşan ekiplerin gün boyunca okulları ziyaret ettiklerini, öğrenci, idareci ve koruma derneği yöneticileri ile bir araya geldiklerini anlattı.

Arslan, ekiplerin en fazla öğrencilere zaman ayırdığını, öğrencilerle uzun süreli sohbetler yaptıklarını ifade ederek, şunları anlattı:

“Projeyle çocuk ve gençlerimizin korumakla kalmıyor, yarının büyükleri olan çocukla gençlerimize mesleğimizi tanıtıyoruz. Çocuk ve gençlerimiz proje sayesinde polislerin görevinin kötü insanları yakalamak olduğunu ve ulaşılmaz insanlar olmadığını görüyorlar. Görevlilerimiz bu projeyi ‘size yardım edebilmemiz için bize yardım edin’ ilkesiyle yürütüyorlar.”

Görevlerinin Gaziantep’i daha huzurlu bir kent yapmak olduğuna dikkati çeken Arslan, bunun için toplumun tüm kesimleri ile iyi ilişkiler içinde olacaklarını kaydetti.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *