ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Okul yapımında kamulaştırma engeli aşılıyor

Okul yapımında kamulaştırma engeli aşılıyor
YAYINLAMA: 23 Mart 2022 / 14.59
GÜNCELLEME: 23 Mart 2022 / 14.59
Belediyeler ya da valilerce yapılan arsa ve arazi düzenlemesinde ortaklık payı adıyla kamuya ayrılan alanların oranını %35’ten %40’a çıkaran, bu alanlarda okul ve eğitim tesisi de yapılmasına olanak sağlayan yasa tasarısı Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne sunuldu.

Tasarı, imar ve ıslah planlarında kamuya ayrılan alanlarda kalan ve imar uygulamasında imar haklarını alan gecekondu ve binaların yıkılmasını da öngörüyor.

Gecekondu ve yapı sahipleri, ilgili belediyenin, belediye sınırları dışında da valiliğin yazılı ihtarı üzerine 30 gün içinde binaları yıkarak enkazını kaldıracak. İhtara rağmen sahibi tarafına yıkamaya bina ya da kaldırılmayan enkaz, belediye ya da valilik tarafından tebligata gerek kalmaksızın yıkılacak veya kaldırılacak. Valilik veya belediyeler tarafından enkazlar için ayrıca bir bedel ödenmeyecek.

Yasa tasarısı, imar ve gecekondu mevzuatına aykırı yapılara uygulanacak bazı işlemler ve 6785 sayılı imar kanunun bir maddesinin değiştirilmesi hakkında kanunda yer alan cami ibarelerini, ibadet yeri olarak değiştiriyor.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *