ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Okula gönderilmeyen kız öğrenci sayısı bine düştü

Okula gönderilmeyen kız öğrenci sayısı bine düştü
YAYINLAMA: 21 Temmuz 2024 / 14.25
GÜNCELLEME: 21 Temmuz 2024 / 14.25

Vali Lütfullah Bilgin, Haydi Kızlar Okula Kampanyası kapsamında ilde 10 bin olan okula gitmeyen kız öğrenci sayısının 1000'e düşürüldüğünü bildirdi.

Vali Bilgin, İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen "Mesleki Eğitimi Güçlendirme Projesi" konulu toplantıda, bir ülkenin gelişmesi ve kalkınmasının eğitimle mümkün olabileceğini ifade etti.

Gaziantep'te, eğitimde istenilen seviyeye gelebilmek için yoğun bir çalışma içinde olduklarını ifade eden Vali Bilgin, şöyle konuştu: "Gaziantep'te, eğitim sorununa büyük önem verdik ve 27 Haziran 2003 tarihinde (Okul Yap Adını Yaşat) kampanyası başlattık.

Kampanyaya büyük destek veren hayırseverlerimiz şu ana kadar 500 derslik yaptırdı. Haydi Kızlar Okula Kampanyası ile de kızlarımızı okullara yönlendirdik. Kampanya kapsamında, okula gitmediği tespit edilen 10 bin kız öğrencinin 4 bini ilk yıl okula gönderildi. 2004 yılında ise okula gitmeyen kız öğrencilerin sayısı 1000'e düşürüldü. Okula devamsızlık ettikleri tespit edilen öğrencilerin sayısı da 7 bin 500'lerden 250'lere kadar düştü."

Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Salih Çelik ise eğitimin daha çağdaş hale getirilmesi için yoğun bir çalışma içerisinde olduklarını, eğitimde, değişim, gelişim ve dönüşümü gerçekleştirmeye çalıştıklarını söyledi.

Eğitimde üç temel hedefleri bulunduğuna işaret eden Çelik, "Bunlardan birincisi eğitimde kalitenin arttırılması. İkincisi, fırsat eşitliğinin sağlanması, üçüncüsü de yetkin ve yetenekli bireyler yetiştirip, toplumun ihtiyacına uygun eğitim vermektir" dedi.

Son yıllarda eğitimde, önemli gelişmeler ve büyük bir değişim yaşandığını kaydeden Çelik, şöyle devam etti: "Milli Eğitime ayrılan bütçe, önemli ölçüde arttı. 2003 yılında öğrencilere 157 trilyon liralık ücretsiz kitap dağıtımı yapıldı. 2004 yılında ise öğrencilere dağıtılan kitaplar için 175 trilyon lira harcandı. Haydi Kızlar Okula Kampanyasında 40 bin kız çocuğu okullaştırıldı. 2004-2005 yılında ise hedef, 300 bin kız çocuğunu okullaştırmak.

Eğitime Yüzde 100 Destek Projesi kapsamında 7 bin derslik yapıldı. 521 eğitim tesisi için protokol imzalandı. 20 bin okulumuz, internet ağına kavuşturuldu. Hedef, okullaşma oranının yüzde 100'e ulaştırmak, eğitimi daha çağdaş hale getirip, kalitesini arttırmak ve insanların hayat boyunca eğitilmelerini sağlayabilmektir."

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *