ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Ön seçim için zaman kalmadı

Ön seçim için zaman kalmadı
YAYINLAMA: 24 Nisan 2023 / 18.05
GÜNCELLEME: 24 Nisan 2023 / 18.05
CHP’nin yerel seçimde Gaziantep’te adaylarını ön seçimle belirlenmesi için il başkanı Duran Ergetir ile Şahinbey, Şehitkamil ilçe başkanları ve 9 belediye başkan aday adayı taleplerini CHP Genel Sekreteri Önder Sav’a iletti.

Görüşme sırasında, Sav, süre çok kısa olduğu için ön seçimin zor olabileceğini, ancak talebi yine de PM götüreceğini söyledi.

Görüşme sırasında milletvekilleri de bulundu

CHP il başkanı Duran Ergetir, milletvekili Mustafa Yılmaz, Abdulkadir Ateş ve Ahmet Yılmazkaya ile Şahinbey ilçe başkanı Erdinç Tütüncüler, Şehitkamil ilçe başkanı Neşet Uçar, Şahinbey Belediye başkanı Yaşar Ağyüz ile belediye başkan aday adaylarından çok geçtiğimiz hafta sonu CHP Genel Sekreteri Önder Sav ile görüştü.

Örgütte heyecan ve katılım için ön seçim olmalı

Konuyla ilgili olarak il başkanı Duran Ergetir ile adayları Sabah’ın sorularını yanıtladı. Ergetir, aday adaylarının talebi üzerine il başkanı olarak birlikte Ankara’ya gittiğini belirterek bu arada Önder Sav ile görüştüklerini, görüşmenin olumlu geçtiğini açıkladı. Ergetir sözlerine şöyle devam etti:

“Görüşme sırasında milletvekillerimiz de bulundu. Belediye başkan aday adaylarının çoğu görüşmeye katıldı. Her ne kadar tüzüğümüzde önseçim ve merkez yoklaması olmasa da tüm kademelerde adaylarının seçiminin yapılması örgütü rahatlatacağını söyledik. Ön seçim her zaman sağlıklı sonuç vermesi de tabanın istemi olduğunu dolayısıyla katılımın olması ve örgüte heyecan yaratmak için tercihin önseçim olmasını istedik. Sav, kendisinin de ön seçimle geldiğini, gönlünün ön seçimden yana olduğunu fakat talebi PM’ye götüreceğini ifade etti.” Ergetir, PM’nin vereceği karara saygı duyacaklarını belirterek, bundan sonra seçime odaklanacaklarını, partililerinde çalışmaları bu yönde değerlendirmesi gerektiğini kaydetti.

Siz gidin çalışın

Görüşmeye katılan Şehitkamil belediye başkan aday adaylarından Belediye meclis üyesi Emin Kaya, ön seçim taleplerini dile getirdiklerini, ön seçim veya atamanın kendisi için önemli olmadığını her şekilde aday olduğunu söyleyerek sözlerine şöyle devam etti:

“PM’nin vereceği karara saygı duyarım. Örgüt desteği olan adayın görevlendirilmesi kazanma şansınızı artırır. Aday tespit şeklinin bu kadar uzatılması doğru değil. Bir an önce sonuçlandırılmalı. Genel Sekreter Önder Sav, görüşme sırasında bize siz çalışmanıza devam edin ben talebinizi PM’ye götüreceğim. Ancak ön seçim için zaman kalmadı söz veremem dedi. Bu sırada konuyla ilgili dilekçeyi imzalayıp Sav’a verdik” şeklinde konuştu.

Kaya, Şehitkamil iyi bir aday ile seçimi kazanma şanslarının olduğunu belirterek, aday adayları içerisinde de kendisini şanslı gördüğünü sözlerine ekledi.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *