ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Önce ucuzluk sonra kalite

Önce ucuzluk sonra kalite
YAYINLAMA: 12 Ağustos 2024 / 15.25
GÜNCELLEME: 12 Ağustos 2024 / 15.25

Herkes bütçesine göre bayram alışverişi telaşında

Yaklaşan Kurban Bayramı öncesi, herkes bütçesine uygun alışveriş için çarşıya akın ediyor. Bu bayramda geçen bayrama göre alışverişin daha az olduğunu söyleyen çarşı esnafı, "Halk bayram, kurbanlık derken bütçesini biraz zorluyor. İnsanlar, bütçesine göre alışveriş yapıyor. Bazılarının fazla bulduğu fiyatı bazıları normal karşılıyor. Sonuçta insanlar çoluk çocuğunu mahrum etmeme çabasında" diye konuşuyor.

Bu bayram alışveriş oranı daha düşük

Halkın alım gücünün yetersiz olduğunu söyleyen ayakkabıcı Alaeddin Özcan, "Bu bayram hareketlilik biraz az, ama iyi olacağı kanısındayım. Halk genelde bu bayram kurbanlığa yöneldiği için alışverişe az para ayıramıyor olabilir. Bizim fiyatlarımız aslında çok makul; ama insanlar bazen pahalı bulabiliyor" diye konuştu.

Halk ucuz mal peşinde

Alışveriş yapılırken tek dikkat edilen şeyin ucuzluk olduğuna dikkat çeken konfeksiyoncu Mehmet Gündüz ise, insanların alışveriş yaparken öncelikle ürünün fiyatıyla ilgilendiğini, kalitenin pek önemsenmediğini vurguluyor, Gündüz, "Bu bayram hareketlilik geçen bayrama göre az, nedeni ise halk bu bayram kurbanlık derken kış ihtiyaçları derken biraz maddi olarak yıpranmış olabilir" dedi.

Kaliteli malın nasıl seçilmesi gerektiği konusunda da bilgi veren Gündüz, "İyi, kaliteli bir elbise katladığınız zaman buruşmaz. Piyasada sahte etiketle marka gibi satılan elbise çok. Bunları alırken çok dikkat edilmesi gerekir. Bazı satıcılar bunları orijinal gibi satıyor" diye konuştu.

Halk yerli markaları tercih etmeli

Mağazasını yeni açan Doğan Özdemir de "Gaziantep'te Turca firmasının ilk bayisi olarak biz malımıza garanti veriyoruz. Doğabilecek her türlü hataya kefiliz. Yerli firma olarak fiyatlarımız çok uygun. Halkın yerli markaları tercih etmesini istiyorum. Bu bayram alışveriş biraz durgun, ama bu hafta biraz daha canlanmasını bekliyoruz" dedi.

Hediyelik eşya satıcısı Mehmet Yeni de bayram öncesi alış verişin bir ölçüde canlanmış olmasından memnun, Yeni, "Şu aralar alış verişte canlanma var. Şu ana kadar işlerimiz iyi, herkes bayram diye hediyelik eşya alıyor. Fiyatlarımız uygun ama herkes bütçesine göre hareket ediyor" diye açıklamada bulundu.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *