ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Öncelikli sorun eğitim ve sokak çocukları

Öncelikli sorun eğitim ve sokak çocukları
YAYINLAMA: 13 Nisan 2023 / 17.03
GÜNCELLEME: 13 Nisan 2023 / 17.03
Hayırsever iş adamı Reşat Özberk’in Nizip’te yaptıracağı çocuk yuvasının protokolü valilikte düzenlenen bir törenle imzalandı.

İlimizdeki çocuk yuvaları ve Yetiştirme yurtlarının son yıllarda kapasitesinin üzerinde çocuk ve genç barındırdığına, buna rağmen bir çok ailenin çocuklarını yuvaya vermek için sırada beklediğine dikkat çekildi.

Sokakta çalışan ya da yaşayan çocukların sağlıklı koşullarda barındırılmaları, beslenmeleri ve eğitilmeleri halinde gelecekte ülke kalkınmasına katkı sağlayan bireyler olabileceklerini vurgulayan Bilgin, “Toplum olarak bu çocukları tanıyoruz, biliyoruz. Ama sorunun çözümü rastladığımız sokak çocuğunu polise bildirmek değil. Polis, sokak çocuğunu tahkikatın ardından bir suça karışmamışsa serbest bırakıyor. Sonuçta çocuk sokağa geri dönüyor. Bu sorun, polisin yalnız başına çözebileceği bir sorun değil. Bugün tinerci olarak andığımız çocuklar önlem almadığınız taktirde gelecekte mafyanın tetikçisi olarak karşımıza çıkacak. Bu gerçeği unutmadan sorunu çözmeye çalışmalıyız” şeklinde açıklama yaptı. Gaziantep’te yuva ve yurtlar tıka basa dolarken, çocuk yuvası yapımı için çalışma başlatıldı.

Çocuğu sokağa iten nedenler ortadan kaldırılmalı

Bilgin, sokak çocukları sorununu, eğitimde kalitenin yükseltilmesi sorunuyla birlikte Gaziantep’in öncelikli sorunlarını kabul ettiklerini ve ciddi çalışmalar yapmayı planladıklarını bildirdi.

Ön hazırlık olarak çocukları sokağa iten nedenlere ilişkin tespitler yaptıklarını ifade eden Bilgin, “Öncelikle bu nedenleri ortadan kaldırmak için çalışmalar yapmak zorundayız. Bu konuda önümüzdeki günlerde Sivil toplum kuruluşları ile toplantılar yaparak sorunun çözümünde aşama kaydetmeyi amaçlıyoruz” dedi.

Konuşmaların ardından Bilgin ve Özberk, Nizip’te yapılacak çocuk yuvasının yapımına ilişkin protokol imzaladı.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *