ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

“Önemli olan kazanmak”

“Önemli olan kazanmak”
YAYINLAMA: 29 Mart 2023 / 15.59
GÜNCELLEME: 29 Mart 2023 / 15.59
CHP Şehitkamil ilçe örgütü yerel seçime hazırlık toplantısı yaptı. CHP İlçe Başkanı Neşet Uçar, amaçlarının yerel seçime dinamik, tutarlı ve daha örgütlü şekilde hazırlanmak, bu süreçte eksikleri gidermek olduğunu söyledi. Aday tespiti konusunda örgütün meşgul edilmemesi ve genel merkezin bu konuda vereceği karara saygılı olunması istendi.

Örgüt toplantısına yoğun ilgi

Şehitkamil’deki örgüt toplantısına CHP’liler yoğun ilgi gösterdi. İlçe yönetim kurulu üyelerinin hazır bulunduğu toplantıya milletvekilleri Abdülkadir Ateş ve Ahmet Yılmazkaya ile CHP İl Başkanı Duran Ergetir, belediye başkan aday adaylarından Akif Ekici, Ali Şimşek, Ahmet Yılmazkaya, Esat Kaya Turgay, Zihni Kepkep, Mehmet Emre ile çok sayıda partili katıldı.

Yerel seçimleri kazanmak için mücadele vermeliyiz

CHP İl Başkanı Ergetir, amacın parti tüzüğünü tartışmak olmadığını, aday tespitinin atama veya ön seçimle yapılması konusunda genel merkezin yetkili olduğunu açıkladı. Yaklaşan yerel seçim öncesinde partiyi tartışmaların içine sokmanın doğru olmayacağını ifade eden Ergetir, “Partimizin tüzüğünde ön seçim ve atama var. Bu konuda genel merkez ve PM meclisi hangi sistemi uygun görürse onu saygı ile karşılayıp kimi atarsa yada kim ön seçimde çıkarsa onun etrafında kenetlenip çalışmamız gerek. Atanan da ön seçimden çıkacak olanda partilimizdir. Bizim asıl yerel seçim öncesi birbirimizle olan ilişkilerimizi geliştirip, kırmadan, yapıcı şekilde, tutarlı olarak seçim çalışması yapmamız gerek. Seçimi kazanmak zorundayız. Ülkeyi AKP karanlığından kurtarmak için yerel seçimleri kazanmalıyız. Bunun mücadelesini vermeliyiz. Onun için herkes samimi olmalı. Şunu da unutmayalım ki seçimleri şahıslar değil örgütler kazanır” dedi. Ergetir, hiçbir partinin yapamadığı kent konseyini kurduklarını ve konseyde sivil toplum örgütü temsilcilerinin de yer aldığını ifade ederek, önümüzdeki günlerde konseyin çalışmalara başlayacağını vurguladı.

Şimşek, merkez yoklaması olursa adaylık için başvurmayacak

Şehitkamil Belediyesi başkanı aday adaylarından Ali Şimşek, 2002 Kasım ayında yapılan genel seçimlerde çoğu seçmenin sandığa gitmediğini, bunun tahlilinin iyi yapılmasını belirterek, partideki kadın ve gençlik örgütlerindeki yetersizliklere dikkat çekti. Belediye başkan adaylarının ön seçimle belirlenmesinden yana olduğunu, merkez ataması kararı alındığında adaylık başvurusu yapmayacağını açıklayan Şimşek, “İnsanların özgür iradesine ipotek konulmasın. Partiler adayını özgürce belirlesin. Hatta bu konuda eğer ilçeler samimiyse imza toplayalım ön seçim isteğimizi il başkanlığına, il de genel merkeze iletsin. Genel merkez de tercihini ön seçimden yana kullansın. Belediye başkan adayları da bir an önce belirlensin. Süre çok daraldı” dedi.

Ön seçim veya atama hiç fark etmez örgütümle birlikte çalışırım

Türkiye’nin ve rejimin tehdit altında olduğunu ifade eden Ahmet Yılmaz, “Aday tespitinin ön seçim veya atamayla olup olmamasını o kadar önemsemiyorum, fakat her ikisinde de varım. Partimizin tüzüğünde ön seçim ve atama var. Genel merkez hangisini uygun görürse ona saygı duymak gerek. Atansam da atanmasam da kim atanırsa atansın, kim ön seçimden çıkarsa çıksın saygı duyar birlikte çalışırım. Diğer aday adaylarının da bu şekilde düşünmesini arzu ediyorum. Öyle şartlı particilik olmaz. Ön seçim olursa varım, ön seçim olması için imza toplayalım, böyle particilik olmaz. Ben bu görüşe katılmıyorum. Atama olursa çalışmam gibi bir lüksüm de yoktur. Tek isteğim ve düşüncem belediyeleri CHP’nin kazanmasıdır” dedi.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *