ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Onkoloji Hastanesi, yıllık 100 bin YTL bedelle 49 yıllığına Gaziantep Üniversitesi'ne kiralandı

Onkoloji Hastanesi, yıllık 100 bin YTL bedelle  49 yıllığına Gaziantep Üniversitesi'ne kiralandı
YAYINLAMA: 16 Eylül 2024 / 13.06
GÜNCELLEME: 16 Eylül 2024 / 13.06

100 yataklı hastanenin kiralanması nedeniyle Gaziantep Valiliği'nde protokol imza töreni düzenlendi.

Onkoloji Hastanesi 49 yıl için üniversiteye kiralandı

Türk Kanser Araştırma ve Savaş Kurumu Gaziantep Şubesi'nce yaptırılan Onkoloji Hastanesi, yıllık 100 bin YTL (100 milyar TL) bedelle 49, yıllığına Gaziantep Üniversitesine kiralandı. Vali Lütfullah Bilgin, Gaziantep Onkoloji Hastanesi'nin, bölge illerindeki hastalar yanında Suriye'den gelecek hastalara da hizmet verebileceğini söyledi. 100 yataklı hastanenin kiralanması nedeniyle Gaziantep Valiliği'nde protokol imza töreni düzenlendi.

Vali Bilgin, törendeki konuşmasında, modern bir binaya sahip hastaneyi, gerekli tıbbi cihaz ve ekipmanları temin ederek GAZÜ'nün işleteceğini belirterek, "Gaziantep Onkoloji Hastanesi, Gaziantep ve bölge illerindeki hastaların yanı sıra Suriye'den gelecek hastalara da hizmet verebilecek. Bu hastane, bir bakıma Gaziantep'te sağlık turizminin başlamasına da vesile olacak" dedi.

Türk Kanser Araştırma ve Savaş Kurumu Gaziantep Şube Başkanı Alaattin Demircan da konuşmasında, yapımına 1999 yılında başladıkları ve bir çocuk gibi büyüttükleri Gaziantep Onkoloji Hastanesi'ni emin, ellere teslim ettikleri için mutlu olduklarını kaydetti.

Hastanenin Bayındırlık il Müdürlüğü birim fiyatlarıyla bugünkü bedelinin 7 milyon 500 bin Yeni Türk Lirası (7 trilyon 500 milyar lira) olduğunu belirten Demircan, hastaneyi ayni ve nakdi yardımlarla yaptırdıklarını bildirdi.

Gaziantep Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Ekinci de hastaneye tedavi olmak için Suriye'den çok sayıda hastanın geleceğini ifade ederek, hastaneyi en kısa sürede hizmete açabilmeleri için tıbbi cihaz ve ekipman temini girişimlerine destek olunmasını istedi. Ekinci, hastaneyi hizmete açabilmek için 10 milyon dolar harcama yapmaları gerektiğini vurguladı.

AK Parti Gaziantep Milletvekili Ahmet Uzer de 6. milletvekili arkadaşıyla birlikte Gaziantep'e kalıcı eserler kazandırma çabası içinde olduklarını, kente kalıcı eser kazandıramadıkları takdirde çabuk unutulacaklarının bilincinde olduklarını belirtti. Uzer, Gaziantep Onkoloji Hastanesi'nin hizmete açılmasına destek olacaklarını kaydetti.

Konuşmaların ardından Vali Bilgin, Şube Başkanı Demircan ve Rektör Ekinci, Gaziantep Onkoloji Hastanesi'nin 49 yıllığına GAZÜ'ye kiraya verilmesine ilişkin protokolü imzaladı. Tören sonunda Ekinci ve Demircan'ı ellerini sıkarak tebrik eden Vali Bilgin, "Öpüşmenin sağlık açısından sakıncalı olduğu söyleniyor. Bundan böyle birbirimizi öperek kutlamaktan vazgeçelim" dedi.

Bilgin'in önerisine ilişkin görüşünü sorduğu Ekinci, "Sağlıklı olmadığı gibi, iki erkeğin yanak yanağa öpüşmesi hoş bir görüntü de değil. Gelin bundan vazgeçelim" diye konuştu.

Protokol imza töreninde, AK Parti Gaziantep Milletvekilleri Fatma Şahin, Mahmut Durdu, Mehmet Sarı ve Ömer Abuşoğlu ile Gaziantep Ticaret Odası Başkanı Mehmet Aslan ve bazı daire müdürleri hazır bulundu.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *