ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

“Onlar çıkar adamlarıdır inançları falan yoktur”

“Onlar çıkar adamlarıdır inançları falan yoktur”
YAYINLAMA: 24 Ağustos 2023 / 23.05
GÜNCELLEME: 24 Ağustos 2023 / 23.05
Celal Doğan, “Büyük destek verdiğim” dediği Gaziantep’te iş adamlarının seçimde aleyhine çalıştıklarını söyledi

İstanbul Sabah Gazetesi Yazı İşleri Müdürlerinden Balçiçek Pamir’in Celal Doğan ile yaptığı röportaj büyük yankı uyandırdı.

Celal Doğan’ın CHP, Deniz Baykal ve Kemal Derviş ile ilgili sözleri yanında, Gaziantepli yerli sermayenin bu seçimlerde tavır değiştirerek AKP’nin adayını desteklediği ve iş adamlarının AKP adayını kendisinden daha fazla Antepli olarak lanse ettiği şeklindeki sözlerinin ana hedefi Konukoğlu oldu.

Onlara büyük destek verdim

Gaziantep’in eski Büyükşehir Belediye Başkanı Celal Doğan seçim sonuçlarını ve Gaziantep’te alınan sonucu değerlendirirken kendi döneminde büyük destek verdiğini söyledi iş adamlarının bu kez kendisine karşı çalıştığını söyledi.

Tüm hastalıkları devlet gücüyle ve iktidar gücüyle yakın olmak

Doğan, “İş adamları karşı partiye destek verdi dediniz. SANKO’nun sahibi Konukoğlu’ndan bahsediyorsunuz herhalde. Bildiğim kadarıyla seçimi Antep’te AKP’nin kazanmasında büyük rol oynamış” şeklindeki soruya bomba etkisi yaratan şu yanıtı verdi:

Doğan, “Şimdi isim vermek istemiyorum. Benim zamanımda büyük destek verdiğim iş adamları bu seçimde aleyhime çalıştılar. Onlar tamamen çıkar adamlarıdır. Hiçbir şekilde inançları falan yoktur. Tamamen güce yönelik çalışmalar yaparlar. Bunların hastalığı devlet gücüyle, iktidar gücüyle yakın olmak. Başbakan bu adamları içtima pozisyonuna getirmiş durumda. Yani hepsi “emredin efendim” şeklinde davranıyor. Korkuyorlar tabii, Uzanlar’a yapılanlar ortada.”

Şu anda ben o iş adamına iktidarın vereceği imkanları veremem

İstanbul sabah gazetesinde 2 günden beri yayınlanan ve bugün de devam edecek röportajda, daha çok CHP’nin başarısızlıklarının nedenlerine dikkat çeken Doğan, “Sağcılar da beni sever diye bir lafınız vardı” şeklindeki soru üzerine de, “Yine seviyor ama şimdi benden başkasını daha çok sevmek zorunda. Şu anda ben o iş adamına iktidarın vereceği imkanları veremem. Bu iş adamları maalesef Antep’te çok etkili oldular. Benim karşıma kampanyalarla çıktılar. AKP adayını benden daha fazla Antepli olarak lanse ettiler” diye konuştu.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *