ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Onurlu yaşam hakkı kutsaldır

Onurlu yaşam hakkı kutsaldır
YAYINLAMA: 12 Aralık 2023 / 20.39
GÜNCELLEME: 12 Aralık 2023 / 21.31

Tarih Vakfı’nın düzenlediği, son 50-60 yılda Türkiye’de yaşanan insan hakları mücadelesinin görselleştirildiği, 32 portrenin yer aldığı, “Hikayemi Dinler misin?” Sergisi, Büyükşehir Belediyesi Bahriye Üçok Sergi Salonu’nda açıldı.

Sadece yaşam hakkı değil, onurlu bir yaşam olmalı

Amaçlarının, yaşamın onurlu bir yaşam olması gerektiğini anlatmak olduğunu söyleyen Tarih Vakfı Sergi Koordinatörü Ülkü Özen, “İnsan hakları kavramını genişletmek ve ikinci, üçüncü kuşak haklarını gündeme getirmek istedik. Yaşam hakkı var ama yaşamın onurlu bir yaşam olması lazım” dedi.

Sergiyi gezenlerin genelde hüzünlendiğini, ancak panoda yer alan insanların da diğer insanlar gibi çocukluk, gençlik dönemleri olduğunu, yaşamda daha fazla zorluk ve sorunlarla karşılaştıklarını belirten Özen, “Her panonun önüne gittiğiniz zaman ya kendinizi, ya yakınınızı görmüş oluyorsunuz. Niyetimiz insanları üzmemek olmasına rağmen üzüntülü bir sergi. Ancak bu insanlar ve öyküleri de gerçek. Türkiye'de hak ihlalleri var. Önemli adımlar atılsa da ancak hak ihlalleri hâlen devam ediyor. Bunlarla başa çıkmanın yolu da örgütlenmektir ve bilinçlenmekten geçer” diye konuştu.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *