ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

‘Organize besi bölge’ projesi tamamlandı

‘Organize besi bölge’ projesi tamamlandı
YAYINLAMA: 28 Mayıs 2023 / 22.41
GÜNCELLEME: 28 Mayıs 2023 / 23.16
Gaziantep’in merkez ilçeye bağlı Sinan köyünde, 2.000.000 metre² olan üzerine kurulacak olan ‘Organize besi bölge’ projesini tamamlandığı bildirildi.

GTO hayvan meslek komitesi başkanı Orhan Kent, Türkiye’de bir ilk olan projenin tam anlamıyla faaliyete geçmesi ile Gaziantep’in, Türkiye’nin en büyük hayvan pazarına sahip olacağını söyledi. Kent, hedeflerinin Organize besi bölgesini 2004 yılı içerisinde faaliyete geçirmek olduğunu ifade ederek şöyle konuştu:

“Organize besi bölgesi faaliyete geçtiği zaman, hayvancılıkla ilgili tüm işlemler günümüz şartlarına uygun olarak yeniden yapılandırılacak. Şu anda, Gaziantep’te hayvancılık sektöründe küçük işletmeler halinde faaliyet gösteriliyor. İşletmelerin küçük olması nedeniyle, sektörde istenilen büyüme sağlanamadığı. Değişen şartlar, hayvancılıkla yeni bir yapılanmayı zorunlu hale getirdi. Oysa, Türkiye ve bölgemiz ekonomisi için hayati önem taşıyan firmaların dünyadaki diğer firmalarla rekabet edebilmesi için büyümesi gerekiyor.”

Son yıllarda, büyük firmaların da hayvancılık sektörüne ilgi duymaya başlamasının olumlu bir gelişme olduğuna dikkat çeken Kent, şöyle devam etti:

“Artık, büyük firmalarda hayvancılık sektörüne ilgi duyuyor. Örneğin, Koç grubu Şanlıurfa’da hayvancılık alanında çok önemli yatırım yaptı. Büyük firmaların yatırımları, küçük işletmelerin de kendini yenileyip, işletmelerini büyütmelerini zorunlu hale getiriyor. Eğer, küçük işletmeler kendilerini yenilemeyi başaramaz ise birer birer kapanmak durumunda kalabilirler. Bu gelişmeleri göz önünde bulundurarak, organize besi bölgesi projesini hayata geçirmek için yoğun bir çalışma içerisinde bulunuyoruz.”

Kent, 2.000.000 metre² alan üzerine projelendirilen organize besi bölgesinde yem tesisleri, veteriner odaları, denetim bölümü, banka şubesi, nakliye merkezi, kesimhane ve kesilen etlerin pazarlanacak ölümlerin yer aldığını da sözlerine ekledi.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *