ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Organize Besi Bölgesi hayvancılığı geliştirecek

Organize Besi Bölgesi hayvancılığı geliştirecek
YAYINLAMA: 27 Şubat 2024 / 17.40
GÜNCELLEME: 27 Şubat 2024 / 17.40

Uygulama çalışmalarına devam edilen Gaziantep Organize Besi Bölgesi Projesi ile bölgede hayvancılığın gelişmesine önemli katkı sağlanacağı bildirildi.

Gaziantep önemli bir merkez

Gaziantep Organize Besi Bölgesi Başkanı Ömer Çelik, Gaziantep'in uzun yıllar Türkiye’nin en önemli canlı hayvan üretim ve ihracat merkezi olduğunu, çeşitli sorunlar nedeniyle son yıllarda bu konumundan uzaklaştığını belirtti.

Daha ekonomik fiyatlarla hayvan yetiştiriciliği yapılacak

“Gaziantep Organize Besi Bölgesi Projesi ile bölgede hayvancılığın gelişmesine önemli katkı sağlayacağız” diyen Çelik, proje sayesinde besicilerin daha uygun koşullarda ve daha ekonomik fiyatlarla hayvan yetiştiriciliği yapma olanağına kavuşacaklarını vurguladı.

Hayvan üretimi artacak

Çelik, “Gaziantep’teki mevcut besicilik faaliyeti ile halen ilin kendi gereksiniminin ancak karşılanabileceğini belirterek şöyle konuştu: “Bugün kent merkezinde kalan besi tesisleri Organize Besi Bölgesi’ne taşınacak. Gaziantep, bu tesislerin neden olduğu önemli bir çevre kirliliğinden kurtulacak. Bunun yanında projeyle sağlanacak avantajlar sayesinde Gaziantep’te hayvan üretimi artacak. İhtiyaç fazlası hayvanların pazarlanması sayesinde ihracat gelişecek”

Entegre tesisler inşa edilecek

Çelik, Gaziantep Organize Besi Bölgesi’nde hayvan ahırlarının yanı sıra sektörle ilgili diğer bazı entegre tesisler de inşa edileceğini sözlerine ekledi.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *