ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Organize Besi Bölgesi Projesi Gaziantep için önemli bir proje

Organize Besi Bölgesi Projesi Gaziantep için önemli bir proje
YAYINLAMA: 21 Mayıs 2024 / 14.43
GÜNCELLEME: 21 Mayıs 2024 / 14.43

Organize Besi Bölgesi’nin hayvancılığın gelişmesini sağlayıp, kentin güzelleşmesine katkı sağlayacağı belirtildi.

Vali Lütfullah Bilgin, İl Genel Meclisi Kasım Ayı Dönem başı toplantısında yaptığı konuşmada, Gaziantep Besi Organize Sanayi Bölgesi'nin kuruluşunda 4562 sayılı Organize Sanayi Bölgeleri Kanunu'nun 4. maddesi gereğince İl Özel İdaresi'nin yüzde 9 hisse ile ortak olduğunu ifade etti.

Bilgin, İl Özel İdaresi'nin bir asil bir de yedek üye ile yüzde 9 hisseyle organize besi bölgesine ortak olmasının mevzuat gereği olduğunu belirtti.

Organize besi bölgesinin, Gaziantep için önemli bir proje olduğunu belirten Vali Bilgin, şöyle konuştu: "Özellikle, havayolundan kente giriş yapanlar, hayvan ahırlarının olduğu bölgelerden geçerek şehir merkezine geliyor. Kentin, belirli noktalarında yoğunlaşan ve yerleşim birimleri ile çok yakında bulunan hayvan ağırları, kentin çok çirkin bir görünüm kazanmasına neden oluyor. Bu dağınık ve sağlıksız ahırlar, hayvancılığın gelişmesine de engel oluyor. Canlı hayvan ticaretinde çok önemli bir merkez olan Gaziantep, organize besi bölgesinin kurulması ile birlikte, bu alanda karşılaştığı sorunları da çözüme kavuşturmuş olacak. Ayrıca, kent de daha güzel bir görünüm kazanmış olacak."

İl Genel Meclisi Toplantısında, 2004 yılında yaptırılması planlanan Yavuzeli, Karkamış ve Araban kapalı spor salonlarına ilişkin bilgi verildi, Şahinbey İlçesi Eyüboğlu Mahallesi'nde bulunan Fatih Sultan Mehmet İlköğretim Okulu'nun eğitim, kültür ve meslek edindirme amaçlı kullanılmak üzere 5 yıllığına Gaziantep Büyükşehir Belediyesi'ne tahsisi konusunda alınan karar, meclisin bilgisine sunuldu.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *