ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Organize Sanayi Bölgesi’nde 920 kişi işten çıkarıldı…

Organize Sanayi Bölgesi’nde 920 kişi işten çıkarıldı…
YAYINLAMA: 17 Aralık 2021 / 15.00
GÜNCELLEME: 17 Aralık 2021 / 15.00
Sanayide işçi çıkarmalar başladı. Tekstil sektöründe faaliyet gösteren fabrikalarda toplam 920 kişinin işine son verildi. Fabrikaların işçilere olan borcunun 2 trilyon civarında olduğu belirtildi. İşçiler sendika binasını mesken tutarken, sendika yetkilileri işverenin sorununu çözmeye yanaşmadığı takdirde yargıya başvuracaklarını açıkladı.

Sendikayı mesken tutan işçilerden Adem Ergin geçim sıkıntısı ile karşı karşıya olduklarını belirtti.

El değiştiren fabrikanın işçileri kapı dışarı edildi

Organize Sanayi Bölgesi’nde faaliyet gösteren İhsan Aytekin’e ait Ayteks, Koza ve Emin Tekstil fabrikalarında toplam 460 işçinin işine son verildi. Fabrikaların el değiştirmesi nedeniyle işten çıkarmaların olduğu belirtilirken, işçilerin bir süreden beri maaşlarının ödenmediği bildirildi.

İşyerlerinde örgütlü olan Teksif Sendikası Şubesi başkanı Ali Seyvan, fabrikaların satışı konusunda da bir netlik olmadığını, alanın ve satanın belli olmadığını kaydederken Sabah’a şunları söyledi: “Ayteks’ten sendikamıza üye 230, Koza Tekstilden 220 işçi çıkarıldı. Sendikamıza bağlı olmayan Emin Tekstil2den de 30 işçinin işine son verildi. Ayteks ve Koza’dan çıkarılan üyelerimizin her bir fabrikadan yaklaşık 1 trilyon alacağı var. Fabrikayı alacak şahısları tanıyoruz, ama satışı henüz gerçekleşmediği için onları da muhatap alamıyoruz. Satışın bu hafta içerisinde gerçekleşmesi bekleniyor. Fabrikaların yeni sahipleri aynı işçilerle çalışmak zorunda” diye konuştu.

İki aydır parasını alamıyor

Bu arada bir yıl Koza Tekstil fabrikasında çalıştıktan sonra iki ay önce işten ayrıldığını ifade eden Adem Ergin, hala parasını alamadığını belirterek, “Çalıştığım sırada sigortam yapılmadığı gibi paramı da alamadım. Sadece 200 milyon TL para aldım. Kalan param için sürekli oyaladılar” diye açıklamada bulundu.

Hırsızlık mı yapalım?

Yine aynı fabrikada üç yıldan beri çalıştığını belirten Doğan Yılmaz isimli işçi ise, son altı ay içinde sadece 150 milyon para aldığını ifade ederek, “Bize yeni pamuk gelecek diye makinaları temizlettiler. Daha sonra da 8 milyon parayla bir izin kağıdı verip gönderdiler. Üç çocuğum var, evim kira, çocuklarım hasta oldu doktora götüremedim. Yetkililerden bu soruna bir çözüm bulmasını istiyoruz. Binlerce aileyi aç bırakmaya ne hakları var? İlla hırsızlık mı yapalım, dükkan mı soralım” dedi.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *