ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Organize Sanayi bölgesinde dispanser ve eczane hizmeti

Organize Sanayi bölgesinde dispanser ve eczane hizmeti
YAYINLAMA: 14 Nisan 2022 / 14.03
GÜNCELLEME: 14 Nisan 2022 / 14.03
Gaziantep Organize Sanayi Bölgesi’nde sağlık ocağından sonra eczane de hizmete girdi. Organize Sanayi Bölgesi Başkanı Cahit Nakıboğlu, böylece hastaların ilk müdahale için SSK bölge hastanesine gitmesine gerek kalmadığını açıkladı.

Hem tedavi hem ilaç imkanı

Organize Sanayi Bölgesi’nde bir süre önce hizmete giren sağlık ocağına dispansere dönüştürüldüğünü ve içinde bir de eczane açıldığını ifade etti.

Nakıpoğlu, “Dispanserde bir doktor ve üç kişilik sağlık ekibi ile hizmet veren dispanserimiz, her zaman hazır bekleyen bir ambulansa iki yatak kapasitesine sahip hale getirildi. Ayrıca, dispanser içerisine bir de eczane açacak. 7 Temmuz tarihinden itibaren İşletmeler toplu ilaç ihtiyaçlarını SSK’lı hastalarda kendi ihtiyaçlarını buradan temin edebilecek” dedi.

Üretim ve zaman

kaybı olmayacak

Sağlık hizmetlerinin yerinde verilebilmesinin üretim kayıplarının önlenmesi açısından büyük önem taşıdığını belirten Nakıpoğlu, Biz hem sanayici ve çalışanlarımıza daha iyi hizmet verebilmek, hem de üretim kayıplarının en azı indirebilmek için sağlık hizmetini artırdık. Daha önce, insanlarımız en ufak rahatsızlıklarında bölge hastanesine gitmek zorundaydı. Bu durum, hastalıklar için büyük sıkıntı oluştururken, üretim açısından da kayıplara neden oluyordu. Ama bu sorunu artık ortadan kalktı. Şimdi, hasta sağlık dispanserine gelecek, muayenesi ne olacak, reçetesi ile eczaneye gidecek mi ilaçlarına alıp işine geri dönecek” dedi.

Bölge hastanesinin de yükü hafifliyor

Dispanser ve eczanenin hizmete açılmasını da bölge hastanesinden büyük destek gördüklerini ve bu uygulamanın Gaziantep bölge hastanesinin yükünü de hafifleteceğini belirten Cahit Nakıboğlu sözlerini şöyle devam ettirdi: “Dispanser ve eczanenin hizmete açılmasında katkılarından dolayı başta bölge hastanesi başhekimi Dr. Ali Gözey ve emeği geçen herkese teşekkür ederim. Organize Sanayi bölgemizde şu an 70.000 kişi istihdam ediliyor. Bu insanlar aileleriyle düşünüldüğünde rakam 300.000 kişiyi buluyor. Bu kadar insanımıza bölgemizde sağlık hizmeti vereceğimiz için bölge hastanesinin de yükü hafifleyecek.”

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *