ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

OSB’li sanayici kazan kaldırdı

OSB’li sanayici kazan kaldırdı
YAYINLAMA: 13 Nisan 2022 / 13.57
GÜNCELLEME: 13 Nisan 2022 / 13.57
Gaziantep Ticaret Odası, Gaziantep Sanayi Odası’nın Organize Sanayi bölgesi yönetimindeki ağırlığından rahatsızlık duyan sanayiciler, yeni yasadan da faydalanarak imza kampanyası başlattı.

Organize Sanayi bölgesi yönetiminde etkin olabilmek amacıyla 295 sanayiciden 179’u imza toplayarak, yönetimin yüzde ellisinin sanayicilerden oluşturulması için seçime gidilmesi amacıyla Organize Sanayi Bölge Müdürlüğüne başvurdu.

Organize Sanayi Bölgesi’nde

yönetim krizi dinmedi

Edinilen bilgiye göre, 2002 Nisan ayında yürürlüğe giren ve Organize Sanayi bölgelerinin yönetim oluşumunu düzenleyen yasa yönünde çalışma yürüten Gaziantep Sanayi Odası’nın Organize Sanayi bölgesindeki temsilciliğine, Gaziantep Sanayi odası Meclisi’nin 8 Mayıs’ta yaptığı toplantıda, Cevdet Akınal seçildi. Böylece Organize Sanayi Bölgesinde Başkanlığı sona eren Ekinci’nin yerine Gaziantep Ticaret Odası ve Gaziantep Sanayi Odası’nın ortak kararı ile Cahit Nakıboğlu Organize Sanayi Bölgesi yönetim kurulu başkanlığına getirildi.

Organize Sanayi bölgesine

seçim için çoğunluk oluştu

Bu arada Organize Sanayi bölgesi için 2002 Nisan’ında çıkan yasanın 25. Yönetmeliği ise 13. maddesine göre “Organize Sanayi Bölgesi’nde faaliyet gösteren, iş yeri açma ve çalıştırma ruhsatı alarak bunu belgeleyen firmaların sayısı üçte bire ulaştığında, sanayiciler genel kurul yaparak müteşebbis heyetin yüzde ellisini kendi üyeleri arasından seçer” hükmü Organize Sanayi bölgesindeki sanayici harekete geçirdi. Bu arada yasaya göre 590 parselin üçte biri faaliyete geçen organize Sanayi bölgelerinde seçim yapma zorunluluğu olduğu belirtildi.

Dilekçeye yanıt verilmedi

2002 yılı Nisan ayında yürürlüğe giren bu yasa ile ilgili olarak Organize Sanayi Bölgesi’nde faaliyet gösteren sanayiciler topladıkları 179 imzayı 26 Haziran‘da Organize Sanayi Bölge müdürlüğüne teslim ederek, kanunun uygulanmasını istedi.

Ancak şu ana kadar başvuruyla ilgili hiçbir işlem yapılmadığı öğrenilirken, sanayiciler kanunun uygulanması konusunda haklı olduklarını açıkladı. Zira kanuna göre, dilekçe Organize Sanayi Bölge Müdürlüğüne verildiğinde 30 gün içerisinde seçim kararının alınması gerekiyor.

Sanayici öfkeli

İsminin açıklanmasını istemeyen bazı sanayiciler, Gaziantep Ticaret Odası, Gaziantep Sanayi Odasının Organize Sanayi bölgesini şube gibi yönetmek istediğini belirterek, “Bu çok yanlış bir uygulama. Bu arada faaliyet gösteren 295 firma var. Dolayısıyla biz kendi yönetimimizi kendimizi seçmek istiyoruz. Birilerinin bizim iç işlerimize müdahale etmesini, bizi yönetmesini istemiyoruz. Biz kendimizi yönetecek güce, çoğuna sahibiz. Tek isteğimiz yasanın uygulanması. Eğer yasa uygulanmazsa o zaman yasal yollara başvuracağız” diye tepki gösterdi.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *