ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

ÖSYM sınav için son gün

ÖSYM sınav için son gün
YAYINLAMA: 07 Mart 2022 / 14.43
GÜNCELLEME: 07 Mart 2022 / 14.43
ÖSYM sınavı nedeniyle il genelinde çeşitli önlemler alındı. Öğrencilerin 13 yıllık bilgilerini 3 saat gibi kısa sürede en iyi şekilde değerlendirebilmesi, zihinlerinin yorulmaması, doğru düşüne bilmeleri ve soruları çabuk çöze bilmeleri için sessiz, sakin ve gürültüsüz bir ortama ihtiyaç olduğu bildirildi.

Sınav sırasında sakın gürültü yapmayın

Yurt genelinde olduğu gibi Gaziantep’te de yarın saat 9:30-12:30 saatleri arasında yapılacak ÖSYM sınavı nedeniyle il çevre, milli eğitim, emniyet müdürlükleri ile bazı kamu kurum ve kuruluşlar tarafından önlemler alındı. Alınan önlemlerle öğrencilerin sınav saatinde dikkatini dağıtabilecek hiçbir görüntüye izin verilmeyecek.

Bu nedenle sınav saatleri arasında sınav yapılacak okulların ve Gaziantep Üniversitesi’nin çevresinde öğrencilerin dikkatinin dağılmasına huzur ve sukutu, beden ve ruh sağlığını bozulmasına neden olabilecek davul zurna ve müzikli cihazların çalınmaması, sürücülerin klakson çalmaması susturucu çıkartılmış mobileti ile dolaşmamasını, yüksek sesle haykırarak veya anons yapmak suretiyle satış yapılmamasına dikkat edilecek.

Her türlü patlayıcı maddelerin patlatılmaması, okul yakınlarında bulunan yüksek ses çıkarabilecek demir doğrama, marangoz atölyeleri, yol inşaat çalışmalarının sınav süresince durdurulması, evlerde televizyon veya diğer müzik aletlerini yüksek sesle çalmamak, park halindeki araçlarda bulunan alarm sistemlerini devre dışı bırakmak ve hasta taşımakla görevli olan ambulans sürücülerinin sen çalmaması sağlanacak. Alışveriş sırasında meydana gelebilecek gürültü kirliliğinin önlenmesi amacıyla Şahinbey ve Şehitkamil ilçe belediyeleri tarafından okul çevrelerinde kurulabilecek seyyar sen pazar yerlerinin kurulmasına izin verilmeyecek.

Kurallara uymayanlara ceza yazılacak

İl Çevre ve orman müdürlüğü tarafından oluşturulan telsizli motorize ekipler, sınav yapılacak yerlerin çevresine sürekli dolaşacak, yukarıda belirtilen hususlara uymadığı tespit edilenler hakkında ilgili Çevre kanunun kapsamında cezai işlem uygulanacaktır.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *