ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Otobüs hatları 310 milyar TL’ye satıldı

Otobüs hatları 310 milyar TL’ye satıldı
YAYINLAMA: 28 Şubat 2022 / 14.14
GÜNCELLEME: 28 Şubat 2022 / 14.15
Karataş’tan otogara çalışacak olan 21 nolu hatta ait on otobüs hattının ihalesinde ilginç diyaloglar yaşandı.

Komisyon başkanı Celal Doğan, ihalesi 291 TL satılan hattın satışını da iptal ederek 325 milyar istedi. Bunun üzerine alıcılarla konuşulup 111 TL anlaşma sağlanarak on hatta satıldı. Hatların altısını halk otobüsleri derneği başkanı Abdulkadir Fakılı aldı.

Bir ay önce satışa çıkarılan ve 428 milyara satılan, ancak ihaleyi alanların parayı ödememesi üzerine satışa çıkarılan 21 nolu halk otobüs hattına ait on hat yeniden satışa çıkarıldı.

Celal Doğan, ihaleye katılanların kendi aralarında anlaşarak fiyatı düşük tutmalarına çok kızdı. Doğan, “Eskişehir’de toplantım olmasına rağmen bu ihale için gidemedim” dedi.

Celal Doğan başkanlığında dün toplanan ihale komisyonu tarafından yeniden satışa çıkarılan otobüs hattının ilk ihalesine, Mustafa Keser adına Abdurrahman Demir, Ökkeş Öztürk ve halk otobüsleri derneği adına Abdulkadir Fakılı katıldı.

Hat sayısını 50’ye çıkarırım görürsünüz

İlk hattın ihalesini Abdurahman Demir 290 milyara aldı. İkinci hatta 291 milyara Ökkeş Öztürk’e satıldı. Bunun üzerine sinirlenen Celal Doğan, “Ben bunların niyetini anladım. Ben bu işi bozacağım” diye, ihaleye katılanların kendi aralarında anlaşmış olmasına tepki göstererek, “Otobüs sayısını 50’ye çıkarım, görürsünüz o zaman” diye, hattı bu fiyata satmayacaklarını, kendi aralarında anlaşmalarını istedi. Bunun üzerine ihale katılımcıları ve basın mensupları dışarı çıkarılarak ihale komisyonu yeni bir karar aldı.

325 istedi, 310’a satıldı

Halk otobüsleri derneği başkanı Abdulkadir Fakılı ve Hikmet Hobaplı, ihale katılımcılarını bir fiyatta anlaşmaları için ikna etmeye çalışırken, daha sonra salona girildiğinde, Celal Doğan, komisyon olarak her bir hatta 325 milyara satma kararı aldıklarını söyledi.

Bunun üzerine ihalecilerden Ökkeş Öztürk Celal Doğan’a “Başkanım sen eskiden kabadayıydın. Bu fiyata alırsak altı ayda ödeyelim” dedi. Doğan ise, “İstersen üstüne para verelim. Kabadayılık eskidendi, şimdi para lazım. Biz burada cücükçülük mü yapıyoruz, faizcilik mi yapıyoruz?” dedi. Fakılı ise, fiyatı 300 milyara çekmek isteyerek, “Yoksa mahvoluruz” dedi. Celal Doğan Adana’dan örnek vererek, Hatlardaki otobüs sayısını 50’ye çıkarım, o zaman elinizdeki hatlar da para etmez. Ben Eskişehir’de toplantım olmasına rağmen bu ihaleye katılmak için gitmedim. Gelin anlaşın. Ben esnaf zor durumda kalmasın diye böyle yapıyorum” dedi. Daha sonra 310 milyara anlaşılarak on otobüsten altısını halk otobüsleri derneği başkanı Abdulkadir Fakılı, üçünü Mustafa Keser adına ihaleye giren Abdurrahman Demir ve birini de Ökkeş Öztürk aldı.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *