ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Otobüs hatları yüksek rakamlardan alıcı buldu

Otobüs hatları yüksek rakamlardan alıcı buldu
YAYINLAMA: 07 Ocak 2022 / 14.23
GÜNCELLEME: 07 Ocak 2022 / 14.23
Bir hat için 428 milyar gitti

Büyükşehir belediyesi tarafından yeni oluşturulan Karataş-otogar güzergahında çalışacak olan on otobüslü 21 nolu hattın ihalesi yapıldı. 200 milyar muhammen bedelle açılan ihalede fiyat 428 milyara çıktı. İhalede, bedelin artması üzerine varılan son rakamın %3 oranındaki teminat bedeli alındı. İhaleye halk otobüsleri derneği de katıldı.

21 nolu hatta çalışacak

on otobüsteki hala yapıldı

Büyükşehir belediyesi encümen salonunda yapılan ihaleye firmalar yoğun ilgi gösterdi. Karataş-otogar güzergahında çalışacak olan on otobüsü 21 nolu hattın her otobüs hattı ayrı ayrı ihale edildi. Özel halk otobüsçüleri derneği adına Hikmet Hobaplı ile abdülkadir Fakıllı on ihalenin onuna da katıldı. İlk ihaleye dernek yanında Ökkeş Öztürk, Hüseyin Yılmaz, Mustafa Keser, Abdurrahman Demir ve Oğulcan otomotiv adına da Faruk Ateş katıldı.

Yalnız hat için 427 milyar teklif verdiler

200 milyar muhammen bedelle başlayan ihale açık artırma sonucu 427 milyara Hüseyin Yılmaz da kaldı. İkinci hattın ihalesini ise yine dernek yanında Mustafa keser ve Hasan Yılmaz katıldı. İkinci hattı 428 milyarın Hüseyin Yılmaz’ın kardeşi olduğu öğrenilen Hasan Yılmaz aldı. Vazgeçerlerse teminatları dayanacak

Rekabeti artırma ve on hattın bir kişiye ağır geleceği düşüncesiyle hatların ihalesine tek tek yapma kararı aldıklarını, yapılan ilk ihalede 427, ikincisinde ise 428 milyar verilmesi üzerine diğer hatların bu fiyatın altına iyi halle edilemeyeceğini, bu durumda müfettişlere karşı sorumlu olacaklarını belirtilerek, “428 milyardan aşağı halletmemiz durumunda zor durumda kalırız. Aynı hatla aynı yolcuyu taşıyacakları için birine ucuz, bir de pahalı halledemeyiz. İhaleyi alanlar paralarını yatırmazlarsa, yatırmış oldukları teminat yanacak ve gelir olarak belediyeye aktarılacak” denildi.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *