ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Öz: 12 Bin öğrenci okula kazandırıldı

Öz: 12 Bin öğrenci okula kazandırıldı
YAYINLAMA: 21 Ekim 2024 / 13.15
GÜNCELLEME: 21 Ekim 2024 / 13.15

Okula kazandırılan çocuk sayısında herkes farklı rakam veriyor…

Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Mehmet Öz, Gaziantep'te 12 bin öğrencinin okula kazandırıldığını açıkladı. Halen 7 bin öğrencinin eğitimden mahrum bırakıldığını kaydetti.

Öz, düzenlediği basın toplantısında, "Kız Çocuklarının Okullaştırılmasına Destek Kampanyası" projesi çerçevesinde Milli Eğitim Bakanlığı ile UNICEF işbirliğinde yapılan çalışmalar doğrultusunda "Haydi Kızlar Okula" kampanyasında Gaziantep'in başarı elde ettiğini söyledi.

UNICEF tarafından tüm dünyada kız çocuklarının okullaştırılmasına yönelik olarak başlatılan çalışmada, Türkiye'nin elde ettiği başarıyla kampanyada üst sıralarda yer aldığını anlatan Öz, Gaziantep'in de Türkiye'de kız çocuklarının okullaştırılmasında 33 il arasında birinci sırayı aldığını belirtti. Öz, okula hiç gitmeyen ya da devamsız olan toplam 19 bin öğrenciden 12 bininin okula devamının sağlandığını, 7 bin öğrencinin ise halen okula devam etmediğini bildirdi. Sivil toplum örgütlerinin de bu kampanyaya büyük destek verdiğini kaydeden Öz, birçok sivil toplum örgütü üyesinin öğrenci velileriyle görüşerek, okula gitmelerini sağladıklarını ifade etti. Sivil toplum örgütlerinin kampanya çerçevesinde koordinasyonlarını sağlayan Ayşen Durucu ise amaçlarının sıfır devamsızlığı sağlamak olduğunu, bu nedenle milli eğitim müdürlüğü görevlileriyle ev ziyaretlerinde bulunarak, çocukların okula devamını sağladıklarını söyledi. Kampanyaya sivil toplum örgütlerinin yanı sıra herhangi bir kuruluşa üye olmayan kişilerin de katılabileceğini sözlerine ekledi.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *