ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Özürlülerin haklarını korumak tüm toplumun görevi

Özürlülerin haklarını korumak tüm toplumun görevi
YAYINLAMA: 24 Nisan 2023 / 18.07
GÜNCELLEME: 24 Nisan 2023 / 18.07
Türkiye sakatlar derneği Şube başkanı Hulusi Kalender, özürlülerin haklarını korumanın bireylerin değil toplumun görevi olduğunu söyledi.

Sorunların çözümü elimizde

Kalender, sanayici ve iş adamları derneğinin düzenlediği özürlülerin sorunları konulu toplantıda yaptığı konuşmada, kanunların normal insanlar için farklı özürlüler için farklı çıkarılmadığını dikkati çekerek, özürlü insanların toplumda daha rahat hareket edebilmesi için gerekli düzenlemelerin yapılmasını istediklerini belirtti. Özürlülerin sokağa çıktıklarında çok zorlandıklarını ifade eden Kalender, “Bizim kendi sorunlarımıza sahip çıkmamız ve çözmeye çalışmamız gerekir. Hayatta karşılaştığımız sorunların çözümü bizim elimizde. Topluca hareket edersek bir araya gelip sorunlarımızı tartışırsak kendi engellerimizi değil ama önümüzdeki engelleri kaldırabiliriz” dedi.

Psikoloğa Azim Şengül de konuşmasında, özürlülerin kendilerini özürleriyle kabul edip daha mutlu ve güzel yaşamak için çaba harcamaları gerektiğini vurguladı.

Şengül, “Hayatın bize verdiği ekşi limondan limonata yapmaya çalışmalıyız. Kendimizi daha pozitif hissettiğimiz ortamlarda bulunmalı olumlu insanlarla bir araya gelmeliyiz. Acısını her zaman umursamamamız gerekiyor. Önemli olan bizim kendimizi olduğumuz gibi kabul etmemiz ve topluma da kabul ettirmemizdir” diye konuştu.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *