ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Pahalı enerji sanayide en büyük engellerden biri

Pahalı enerji sanayide en büyük engellerden biri
YAYINLAMA: 04 Nisan 2022 / 13.26
GÜNCELLEME: 04 Nisan 2022 / 13.26
Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Cahit Nakıboğlu, organize Sanayi bölgesi elektrik şebekesi yenileme çalışmalarının başlatıldığını söyledi.

Gaziantep Sanayi Odası Başkanı, elektrik hatları 20-25 yıl önce yapılmış olup, teknik ömrünü doldurmuştur. Bu bölgenin çekti elektrik ayda 25-3.000.000 kilowattır. Hatlar tesis edilirken, direkler 100 metre ara ile dikilmiş. Bu haliyle, arıza anında salınımında ve diğer nedenlerden dolayı tellerde birbirine dolaşma ve kopma meydana gelmektedir. Bu tür arızalar organize Sanayi Bölgesi’nde faaliyet gösteren bütün firmaları olumsuz etkilemektedir dedi.

200 elektrik direği dikilecek

Birinci bölgenin tamamını beslemekte olan dağıtım merkezinin de yeterli olmadığını söyleyen Nakıboğlu, sözlerine şöyle devam etti: Birinci bölgenin trafo merkezinden çıkan mevcut hatların başka besleme kaynağı da olmayıp, ana hatlarda oluşan arızalar da, arıza giderilinceye kadar işletmeler enerjisiz kalmaktadır. Yaşanan bu sorunların çözümü için organize Sanayi bölgesi yönetim olarak bölge elektrik şebekesini yenileme kararı aldık. TEDAŞ’ında büyük katkıda bulunduğu projenin toplam bedeli 650 milyar proje kapsamında, TEDAŞ’a yapılan yeni hattan, birinci bölgeyi beslemek üzere altı hücreyi bir dağıtım merkezi yapılacak, 16.000 metre yüksek gerilim kablosu, 15.000 kg alüminyum tel çekilecek ve 200 adet yer elektrik direği dikecekler.

Elektrik kayıpları önlenecek

Pahalı enerji kullanımının, sanayicinin önündeki en büyük engellerden biri olduğunu belirten Cahit Nakıboğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: elektrik fiyatlarının yüksek olmasında dağıtım hatlarından kaynaklanan kayıplar, elektrik arıza ve kesintilerinin payı büyüktür. Ben bu tür çalışmalarla, bu kayıtların elektrik arıza ve kesintilerinin en az seviyeye indirileceğine inanıyorum. Amacımız, ülke ekonomisine katkı sağlamak ve sanayicilerimize daha iyi ve ucuz hizmet vermektir.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *