ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Para kazandıkça işlerini daha da ciddiye alıyorlar

Para kazandıkça işlerini daha da ciddiye alıyorlar
YAYINLAMA: 28 Nisan 2022 / 13.52
GÜNCELLEME: 28 Nisan 2022 / 13.52
Şehitkamil belediyesi kurslarına katılıp el becerilerini geliştiren hanımların kurs boyunca ve daha sonraki süreçte yaptığı ürünler, çarşamba günleri Değirmiçem Mahallesi’nde kurulan pazar yerinde satılıyor. Şehitkamil belediyesi el becerileri kursu Genel koordinatörü Şener Külahçı da pazarda bulundu.

Ekonomik bağımsızlık kazanmış oluyorlar

Ali emeği göz nuru ürünleri önce yapıp sonra satan kadınların para kazandıkça mutlu olduklarını ve yaptıkları işi daha çok ciddiye aldıklarını belirten Şehitkamil belediyesi el becerileri kursu Genel koordinatörü Şenel Külahçı, “Uzun süredir genç kızların ve kadınların el becerilerini geliştirmeleri için kurslar düzenliyorduk. Amacımız genç hanımların zamanlarını daha iyi değerlendirmesi ve ilerde aile bütçesine katkı sunmasıydı. Bu amacımızın tam olarak gerçekleşmesi için onlara satış imkanı da yarattık. Şimdi haftada bir gün kadınlar elişlerini sergileyip satıyor. Onlar için hem sosyal bir aktivite oluyor hem de bir bakıma ekonomik bağımsızlıklarını kazanmış oluyorlar” diye konuştu.

Yeter ki doğru yönlendirin

Kurslara ve diğer sosyal etkinliklere katılan hanımların sayısında giderek belirgin bir artış gözlendiğini belirten Külahçı, “Boş oturduklarında zamanın boşa geçtiğini artık kadınlar da inanıyor. Kurslarımızı ilk düzenlediğimiz de kursiyer bulmakta sıkıntı çekiyorduk. Artık genç kızlarımız ve kadınlarımız o kadar bilinçlendi ki kurs açmamız için bize sıkıştırıyorlar. Hangi kursunu açılması gerektiği konusunda bizi yönlendiriyorlar. Demek ki bu insanları boş oturuyorlar diye eleştirmek yerine onları doğru yönlendirirseniz, oldukça iyi potansiyel var” şeklinde açıklama yaptı.

Pazarımız her gün açık

Şu anda satışların yeterli olmadığı ancak, ileride daha fazla satış imkanı doğacağı bildirildi. Hanımlara hitap eden ürünler arasında herkesin becerisine göre farklı ürünlerle Stant kurduğunu açıklayan Külahçı, “Şu anda farklı yaş gruplarından kadınlar, elişi kurslarına oldukça fazla ilgi gösteriyor. Kadınlarımız öğrendikleri alanlardaki elişlerini tamamladıktan sonra haftada bir gün değil mi Çan mahallesinde satıyorlar. İğne oyasına makinanın akışına, övgüden makromeye kadar hemen her alanda ilişki pazarda sergileniyor. Şu anda satış yeterince değil. Ancak ilerde pazarımızın her gün açık olmasını bilinmesi ile birlikte satışlarda belirgin bir artış olacaktır. Bu durumda kadınlarımızın daha üretken olmasını sağlayacaktır” dedi.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *