ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Parti tabanı ayak altında

Parti tabanı ayak altında
YAYINLAMA: 04 Temmuz 2023 / 16.32
GÜNCELLEME: 04 Temmuz 2023 / 16.36
Hasan Celal Güzel tahrik etti: “Burunlarını sürte sürte kazanmalıyız”

AKP’nin görkemli aday tanıtım töreninde ilginç görüntüler yaşandı. Abartılı kalabalıkta partinin ileri gelenleri ve iyi giyimlileri kendileri için önceden hazırlanan yerlere otururken, partinin tabanını oluşturduğu söylenen kadınlar yere oturtuldu. Toplantıya katılanların girip çıkarken mantolarının ucuna ve ayaklarına basmak zorunda kaldığı kadınlar, düşürüldükleri bu durumdan utanıp yüzlerini gizlemeye çalıştı. Yerde oturan kadınların görüntülenmesinden rahatsız olan, bazı AKP’li kadın, “Ne var evlerinde yerde oturmuyorlar mı?” diye gazetecileri azarladı.

Toplantıda ayrıca Hasan Celal Güzel’in, Celal Doğan’ı hedef alan, “Eskiye rağbet olsa, bit pazarına nur yağardı. Yağma yok. Gaziantep gibi büyük bir şehirde adama yirmi sene belediye başkanlığı yaptırmazlar. Herkes işini bilsin. O gitsin topla uğraşsın, biz belediyeyle uğraşalım. Ben seçin sonuçlarından hiçbir şekilde endişeli değilim. Önemli olan seçimleri kazanmak değil, burunlarını sürte sürte kazanmak” şeklindeki tahrik içeren sözleri dikkat çekti.

AKP tüm ilçe ve beldeleri almaya söz verdi

Cumartesi ve Pazar’ı kentimizde geçiren Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen, AKP’nin Büyükşehir, ilçe ve belde belediye başkan adaylarını Grand Otel’de düzenlenen bir törenle basına ve partililere tanıttı.

AKP’li tüm milletvekillerinin de hazır bulunduğu törende ANAP döneminde başkanlık yapan Hasan Celal Güzel’de vardı. Partililerin aşırı ilgi gösterip zaman zaman tezahürat yaptığı Hasan Celal Güzel, Bakan Tüzmen ile AKP milletvekili Fatma Şahin’in arasında oturdu. Siyaseti bıraktıktan sonra 5 yıldır ilk defa siyasi bir toplantıya katıldığını belirten Güzel, yakın akrabası AKP büyükşehir belediye başkan adayı Asım Güzelbey’e övgüler yağdırdı.

19 Partinin hiçbiri hatırlanmayacak

AKP’nin 3 Kasım’da aldığı oyları artırması gerektiğini vurgulayan Güzel, “Bu iktidarın herhangi bir müdahale olmadan devam ettirebilmek için aldığı oyları ikiye katlaması lazım. 28 Mart seçimlerinin ana misyonu, rolü de bu olacaktır. Yapılan anketlerde AKP evvela yüzde elli oluyordu, şimdi yüzde 60’ı geçmeye başladı. Gaziantep’te bunun gerisine düşmemeli. Mesele sadece belediye meselesi değildir. Bu Türkiye’nin meselesidir. Türkiye’nin bu geçiş döneminde, bu darboğazda daha ileriye rahatlıkla gidebilmesi için demokrasinin oturtulması için buna muhakkak ihtiyacımız var” diye konuştu.

Ya AKP ya da CHP adayı kazanacak

Seçimler öncesinde olduğu gibi seçimler sonrasında da CHP ve AKP olmak üzere iki partiden söz edileceğini, diğer partilerin hiçbirinin adının anılmayacağını belirten Güzel, “Unutmayın ki burada iki zihniyet karşı karşıyadır. Birisi yarım asırdır millete tepeden bakan, hor gören, milleti aşağılayan, milletin değerlerini beğenmeyen CHP’nin bürokratik köhneleşmiş zihniyet. Diğer yanda DP’nin, AP’nin, Anavatan’ın yerini alan AKP misyonudur. Seçimlerde bu ikisi karşı karşıya gelecek. Göreceksiniz seçimlerde de 19 siyasi parti hiçbir şekilde anılmayacak. Şimdiden böyle olmaya başladı. Ya AKP adayı seçimi kazanacak ya da CHP adayı” dedi.

AKP iktidarının esen rüzgarından Gaziantep’te yararlanmalı

AKP Büyükşehir Belediye Başkan adayı Asım Güzelbey, Gazianteplilere hizmet etmek için aday olduğunu, AKP iktidarının esen rüzgarından Gaziantep’in de yararlanması gerektiğini söyledi.

Gaziantep’in sorunlarını bildiğini ifade eden Güzelbey, “Gaziantep’te gecekondulaşma olmadığına ilişkin iddialarını öne sürenler, kavram kargaşası yaratıyorlar. Sorun çarpık yapılaşma olsa bile vatandaş bunu gecekondulaşma olarak biliyor. Gerçek olan Gaziantep çok ciddi bir gecekondulaşma sorunu yaşıyor. Kısmet olur ve göreve gelirsek gecekondu önleme ve gecekondu ıslah bölgeleri tesis ederek öncelikle bu sorunu ortadan kaldırmaya çalışacağız” dedi.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *