ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Partide üretken insan kalmadı

Partide üretken insan kalmadı
YAYINLAMA: 21 Şubat 2024 / 16.17
GÜNCELLEME: 21 Şubat 2024 / 16.17

Cumhuriyet Halk Partisi’nin sağcı partilerden en büyük farkının, bireylerin kendini özgür ifade etmesi olduğunu, ancak son yıllarda konuşanların susturulmaya çalışılmasının partiye zarar verdiğini belirten CHP Şahinbey eski İlçe Başkanı Lütfü Demir, “Konuşanların susturulması son derece yanlış bir davranıştır” dedi.

Yanlışlar söylenmeden doğrular bulunamaz

“CHP’yi diğer partilerden ayıran en önemli özelliklerden biri özgür bireyin kendini özgürce ifade etmesidir. Tabii ki bir partinin çatısı altında yanlışlar söylenecektir” diyen Demir, “Yanlışlar söylenmeli ki doğrular bulunabilirsin ve bu parti iktidara taşınabilsin. 3 arkadaşımızın ihracı bana göre anti demokratik bir olaydır. Partide neredeyse üretken insan kalmadı. Konuşan susturuluyor ve bir şekilde ihraç edilmeye çalışılıyor. Bu kafayla nereye kadar gidebiliriz?” diye konuştu.

Baykal şapkasını önüne alıp düşünmeli

CHP’nin yüzde 35’ten 19’a gerilemesinin büyük bir talihsizlik olduğunu, bu sürecin sorgulanması gerektiğini ifade eden Demir, “Sayın Genel Başkan Baykal’a saygı duyuyoruz, ancak onun da şapkasını önüne koyup düşünmesi gerekir. CHP içinde konumu ne olursa olsun, partinin Belediye Başkanı ya da üyesi herkes konuşma ve eleştiri yapmakta özgürdür ve öyle olmalıdır. Ben Sarıgül’cü değilim, CHP’liyim. CHP’yi kim bir adım öne geçirecekse, kim iktidara taşıyacaksa, ben onun için gece gündüz çalışırım” şeklinde açıklama yaptı.

Baykal'ın misyonu bitmiştir

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal’ın yanlışlarda diretmesinin partiye zarar verdiğini belirten Demir, “Bana göre Sayın Baykal’ın misyonu bitmiştir. Çok yanlış şeyler yapılıyor, zaten Türkiye’de sosyal demokratların oyu yüzde 19’lara inmiştir. Ufala ufala nereye kadar gideceğiz? Bana göre CHP’yi küçültmeye çalışan zihniyetler partiye en büyük ihanet içerisinde. Tabii ki bu partide herkes konuşacak, konuşmalı. Bu konuda kimse alınganlık göstermemeli. Bizi sağ partilerden ayıran en önemli özelliklerden biri özgürce konuşmamız, kendimizi özgürce ifade etmemizdir” dedi.

CHP’nin üzerine ölü toprağı serildi

CHP’de konuşan ve yanlışları söyleyenlerin susturulup, ihraç edilmesinin CHP’ye emek vermiş ve üretken insanların kaybına neden olduğunu açıklayan Demir, “Bakın partinin üzerine ölü toprağı serilmiş. Niye üretken insanlar hep kenara çekilmiş bekliyor? Peki bunun günahı kime? Yarın bunun hesabını kim verecek? Parti nereden nereye geldi? İlçe başkanlığım döneminde, 1989’da üç belediyeyi de aldık. Türkiye genelinde yerel seçimlerde iktidar olduk. Genel seçimlerde de iktidar partisi olduk. Bugün parti yüzde 35’lerden yüzde 19’lara inmiştir. Bana göre genel başkanlık da tartışılır duruma gelmiştir” diye konuştu.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *