ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Partiler bu seçimden önemli dersler çıkarmalı

Partiler bu seçimden önemli dersler çıkarmalı
YAYINLAMA: 05 Ağustos 2021 / 13.18
GÜNCELLEME: 05 Ağustos 2021 / 13.18
Tek partinin istikrar yönünden iyi olabileceğini, ancak ülkenin geleceği açısından iyimser olmadığını söyleyen CHP Şehitkamil eski İlçe Başkanı Ahmet Kınacılar, “Parlamento halkın yüzde 45’ini temsil etmiyor” dedi.

Açık ara ile AKP’nin tek başına iktidar olduğu bir dönemde CHP’nin aldığı oyların yeterli olmadığını belirten Kınacılar, diğer partilerdeki erimeden dolayı oyların büyük bir kısmının CHP’ye yönelmesini beklediklerini, ancak sonucun böyle olmadığını kaydetti. Kınacılar, AKP’yi de eleştirerek şöyle konuştu: “Bunlar takiyye yapıyor. Süreç içerisinde kendi düşüncelerini yumuşak geçişle hakim kılacak ve hayata geçirecekler. FP iktidarı döneminde yine aynı düşünce radikal şekilde devlete hakim olmak istedi” dedi.

Kınacılar, “Fakat onların bu planı çabuk bozuldu ve 28 Şubat süreci başladı. Bu kez aynı düşünce yumuşak bir geçişle kendini hakim kılmak istiyor. Örneğin Avrupa’ya gidip biz değiştik diyerek, taraftar toplama çabasındalar. Ama halk süreç içerisinde bunları daha iyi tanıyacak ve görecek" dedi.

CHP’deki oy kaybının nedenlerini parti yöneticilerinin kendilerinde araması gerektiğini hatırlatan Kınacılar, “Demek ki bir yerlerde yanlış yapılıyor. Bunun da kısa sürede telafisine gidilmeli. Yeniden yapılanma çok kısa sürede olmalı. Oy kaybında partideki değişim çok önemli rol oynadı. Örneğin Kemal Derviş, Yaşar Nuri Öztürk, Bayram Meral gibi isimlerin bu partiye katılması ve aday gösterilmesi oy oranlarını önemli ölçüde etkiledi. Getirisinden çok götürüşü de oldu. Partinin değişken yüzü bazılarına göre çok değişken olarak görülüp tepkiyle karşılandı.

CHP evrensel değerlere uygun sosyal demokrat politikalar geliştirmek ve hayata geçirmek zorunda. Bir takım insanlar ne pahasına olursa olsun partiden dışlandı. Bu doğru değil. Bunların yeniden kazanılması gerek” dedi. CHP’nin Gaziantep’te aldığı oyların da yeterli olmadığını belirten Kımacılar, “CHP, rüzgarı yakaladığı bir dönemde hele hele iki partinin barajı aşabildiği bir dönemde bu kadar oy almamalıydı. Onun için en kısa zamanda partinin toparlanması, küskünlerin tekrar partiye kazandırılması gerek” şeklinde konuştu.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *