ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Partiye gönül ve emek verenler delege seçilmeli

Partiye gönül ve emek verenler delege seçilmeli
YAYINLAMA: 04 Mart 2022 / 14.43
GÜNCELLEME: 04 Mart 2022 / 14.43
CHP’de 12-15 Haziran 2003 tarihleri arasında mahalle ve köylerde kongre ve ön seçim delege tespitinin yapılacağını hatırlatan CHP’li Hasan Öztürkmen, bu tespitler sırasında partiye gönül veren, emek ve çaba harcayan insanların değerlendirilmesi gerektiğine dikkat çekti.

Zor günlerden partiyi terk

etmeyenler delege yazılsın

Bağımsızlık savaşı vererek cumhuriyeti kuran Türk halkının siyasi örgütlenmesi olan Cumhuriyet Halk Partisi’nin ülkemize getirdiği demokrasiyi önce kendi örgütü içerisinde uygulama iradesi ve geleneğinin sonucu olan parti için seçimlerini başlatma kararı aldığını açıklayan Öztürkmen, bu kararın gereği olarak ülke çapında bir çok ilde olduğu gibi Gaziantep’te seçim sürecinin başladığını söyledi. Delege tespiti sırasında yöneticilerin, CHP’nin emek ağırlıklı bir kitle partisi olduğu gerçeğini göz önüne almasını isteyen Öztürkmen, partinin ilkelerini, partinin ve Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu büyük Atatürk’ün düşüncelerini benimseyen ve öncelikle parti yemeği geçmiş son günlerde partiyi terk etmeyen onu yüceltmek için emek ve çaba harcayan kişileri değerlendireceklerine inanıyorum şeklinde konuştu.

Rejimin temellerini sarsacak

yasa çıkartılmaya çalışılıyor

Ülkenin, tarihin en zor dönemini yaşadığını söyleyen Hasan Öztürkmen konuşmasına şöyle devam etti: “Atatürk’ün kurduğu Cumhuriyet, tarihsel kazanımlarını kaybetme tehlikesiyle karşı karşıya. Avrupa birliği istiyor diye bir taraftan öğrenim birliği ilkesi rafa kaldırılmak isteniyor, diğer taraftan Şeriat düzeni özlemlerini ulaşmak için hızla kadro dolaşıyorlar. Bunun yanında ilgisiz yasalar arasında rejimin temellerini sarsacak yasa maddelerini saklayarak amaçlarına ulaşmaya çalışıyorlar. Ülkemizin dünyadaki irtibatını zedeleyecek yanlış politikalar izleyerek büyük ve güvenilir, çevresinde ve dünyada barışın güvencesi ülke olmak pozisyonumuzu tehlikeye düşüren iktidara karşı her zamankinden daha bilinçli ve uyanık olmak zorundayız.”

Grupçuluk anlayışına son verilmeli

Öztürkmen, böyle zor bir siyasal ortamda sosyal demokratların çok sorumlu davranmak zorunda olduğunu hatırlatarak, Dar grupçuluk anlayışına son verilmeli, herkesten ve her şeyden önce partimizi büyütecek, çevresinde etkin ve sevilen, partinin oyunu artıracak kişileri delege seçmeli ve seçtirmeye gayret göstermeliyiz. Hiç kimseye, hiçbir etkili, yetkili ya da kendisine etkili veya yetkili Sayan kişi ya da kişilere, bu konuda boyun eğmemeli itibar etmemeliyiz. Kendi ve particilik anlayışımızdan başka bir tesir altında kalmamalıyız” dedi.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *