ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Pasajlar hipermarketlere yenildi

Pasajlar hipermarketlere yenildi
YAYINLAMA: 08 Ocak 2024 / 19.16
GÜNCELLEME: 08 Ocak 2024 / 19.25

Gün boyu tüketicilerle dolup taşan pasajlar, hipermarketlere yenik düştü.

İthalatın engelli olduğu yıllarda hemen her türlü yabancı menşeli ürünün rahatlıkla bulunabildiği pasajlara olan ilgi, ithalatın serbest bırakılması ve kentte hipermarketlerin açılması sonrasında azaldı.

İthal ürünler yanında Türkiye’de üretilen ürünlere de raflarında yer vermeye başlayan pasaj esnafı, promosyon ve taksitli satışlarla kaybettiği müşterilerini yeniden kazanmaya çalışıyor.

Büyükpasaj Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Salih Solak, “Gazianteplilerin yanı sıra başka illerden gelen çok sayıda müşteri ağırlayan ve bir bakıma baklava ve fıstıkla birlikte Gaziantep’in simgesi olan o ünlü pasajlar geçmişte kaldı” dedi.

Pasajların hala alışveriş için çok cazip olduğunu, tüketicinin bunu kolaylıkla fark edebileceğini ifade eden Solak, şunları anlattı: “İthalatın serbest bırakılması sonrasında tezgahlarımızdaki ürünler hemen her yerde bulunabilir oldu. Hipermarketler açıldı, tüketici istediği mala ulaşabilmesi için pasajlara uğramak zorunda değil. Biz, bizdeki ürünlerin pasaj dışında da bulunabileceğini kabul etmekle birlikte fiyat bakımından iddialıyız. Tüketici satın alacağı ürünü en ucuza bizde bulabilir. Çünkü biz çok küçük kar marjıyla çalışıyoruz. Pasaj dışındaki rakiplerimizle rekabet edebilmek için promosyon ve taksitli satışlara da başladık”

Solak, yerli ürünlere oranla çok ucuz olan Çin ve Uzak Doğu menşeli ürünlerin pasajlarda ilgiyi artırdığına dikkati çekerek, sanayicilerin bu mallara yönelik eleştirilerinin haksız olduğunu savundu.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *