ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Pasaport şubeye gelince yakalandı

Pasaport şubeye gelince yakalandı
YAYINLAMA: 28 Mart 2022 / 14.32
GÜNCELLEME: 28 Mart 2022 / 14.32
Yaprak’ın Gaziantep’te gözaltına alınması Yaprak ve avukatını şoke etti.

Yaprak’ın yakalanması olayı şöyle gelişti: Bir süre önce İstanbul’a yerleşen ve captagon konusunda hakkında arama ve tutuklama kararı olduğu ileri sürülen Mehmet Ali yaprak, Orta Doğu ülkelerine seyahat yapmak için pasaportunda değişiklik yapmak istedi.

Gaziantep’teki avukatı ile görüşen Mehmet Ali yaprak, Gaziantep emniyet müdürlüğü pasaport şubesinde kendisine yardımcı olunacağı söylenince, 19 Haziran Perşembe günü gidiş geliş bileti alarak uçakla Gaziantep’e geldi.

Geceyi Gaziantep’te geçiren Yaprak, ertesi gün avukatı ile birlikte emniyet müdürlüğü pasaport şubesine geldi. Yaprak gelmeden önce İstanbul polisi ile irtibata geçen Gaziantep emniyeti, Yaprak’ın aradığını öğrendi. Bunun üzerine, Yaprak’ın avukatı ile pasaport Şube müdürlüğüne gelmesi beklendi. Bir süre önce Nizip’te dava açarak Yaprak olan soyadını Yalçın olarak değiştiren Mehmet Ali Yaprak’ın eski soyadını kullandığı görülünce burada pasaportuna el konuldu.

Bu sırada durum kaçakçılık ve organize suçlar şube müdürlüğüne iletilerek, pasaport şubesine gelen Yaprak’ın gözaltına alınması sağlandı. Yaprak, daha sonra İstanbul’dan gelen özel bir ekibe teslim edildi. Yalçın ve Yaprak soy ismi ile çifte pasaport kullandığı ileri sürülen Yaprak’ın Orta Doğu ülkelerine giderken Yaprak, batı ülkelerine giderken Yalçın soy isminin yer aldığı pasaportu kullandığı öğrenildi.

Yaprak Gaziantep’e gelirken gözaltına alınacağını aklının ucundan bile geçirmediği, avukatının da bu ani tutuklamadan çok etkilendiği öğrenildi.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *