ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Patates sanki dolara koşuyor, vatandaş patates bile yemiyor

Patates sanki dolara koşuyor, vatandaş patates bile yemiyor
YAYINLAMA: 11 Şubat 2022 / 18.42
GÜNCELLEME: 11 Şubat 2022 / 18.42
Bu nasıl gariban yiyeceği?

Satıcılar, bu fiyatlarla dar gelirlinin sebze-meyve almasının hayal olduğunu vurgularken, “Patates güya fakir yiyeceği. Ama Rusya’ya ihracat nedeniyle yeni mahsul patatesin fiyatı bir anda fırladı, kimse yanına yaklaşamaz oldu. Yani biraz daha zorlanırsa dolar seviyesine gelecek” diye konuştu.

Birçok üründe sera üretiminin yerini yerli üretimin almasına rağmen, ihracat nedeniyle fiyatlar aniden fırladı. Pazarcıların gariban yiyeceği diye tanımladığı patatesin kilosu 35 kuruştan 1.2 liraya fırlayarak neredeyse dolarla yarışacak hale geldi.

Meyve, vatandaşın alım

gücünün dışına çıktı

Sebze-meyve satışlarında büyük bir durgunluk yaşandığı vurgulanırken, mevsim meyveleri olan erik, yeni dünya ve kayısının piyasaya yeni girmesi, portakal ve elma gibi kış meyvelerini de mevsiminin geçmesi nedeniyle vatandaşın alım gücünün dışına çıktığı belirtildi.

Satıcılar, “Önceki yıllarda insanlar gelip 1 kg erik, 1 kg yeni dünya alıp evine dönebiliyordu. Şimdi kimde para var ki, 2 milyon 3 milyon verip meyve alacak? Vatandaş karnını zor doyuruyor. Meyve tezgahlarının önünden geçen bile yok” diye konuştu.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *