ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Piyasa kan ağlıyor

Piyasa kan ağlıyor
YAYINLAMA: 22 Mayıs 2020 / 22.21
GÜNCELLEME: 22 Mayıs 2020 / 22.21
Hükümete ve uyguladığı ekonomik programa hiç kimsenin zerre kadar güveni kalmadı.. Piyasalar her geçen gün daha da kötüye gidiyor…

Esnafın gelecekten ümidi yok. Mevcut siyasilere de güvenini kaybeden insanlar, hemen Seçim ve Siyasi Partiler Yasası’nın değiştirilmesi ve hemen erken seçime gidilmesi gerektiği görüşünü savunuyor.

Vehbi Sökücü giyim mağazası sahibi, krizden çok etkilendiklerini ifade ediyor ve ekliyor: “Satışlar yüzde 60 oranında düştü. Gelecekten zaten ümidimiz yok, çünkü ümitli olmamız için bir belirti yok. Krizden kurtulmak için hükümetin bir çabasını göremiyoruz. Aksine krizi daha da derinleştiriyor. Bir yanda ek vergi, bir yanda zamlar, bunalmış durumdayız. Emeklinin aldığı maaş ancak elektrik, su ve telefon parasına yetiyor. Bu insan hangi parayla üzerine bir kıyafet al-sın? İnsanlarımızın çoğu bugün ekmek parası bulamaz durumda. Esnaf ne zaman dükkanı kapatırız diye huzursuz şekilde bekliyor.” Mevcut hükümetin biran önce gitmesi gerektiğini söyleyen Sökücü, “O zaman topluma moral gelir. Krizin aşılması için KDV, vergi ve faiz oranları kesinlikle düşürülmeli. İhracat artırılmalıdır” diye konuştu.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *