ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Polise Avrupa Birliği eğitimi verildi

Polise Avrupa Birliği eğitimi verildi
YAYINLAMA: 21 Şubat 2022 / 13.52
GÜNCELLEME: 21 Şubat 2022 / 13.52
Emniyet Müdürlüğü’nde görevli 2 bin 298 personele Avrupa Birliği uyum süreci çerçevesinde polisi ilgilendiren mevzuatlar da yapılan değişiklikler konusunda hizmet içi eğitim verildi. Seminerde eğitim verenler teşekkür belgesi katılan personel ise birer sertifika aldı.

Polisler Avrupa Birliği’ne hazırlanıyor

Emniyet müdürlüğü brifing salonunda dün gerçekleşen sertifika töreninde konuşan Emniyet Müdürü Ali Kalkan, 2003 yılı eğitim planı çerçevesinde gerçekleşen ve 2298 personelle Avrupa birliği uyum yasaları, 511 personele hizmet içi eğitim, 144 personele ise motivasyon eğitimi verildiğini açıkladı.

Polisi ilgilendiren kanunlar anlatıldı

Geliştirme eğitiminde yakalama, gözaltına alma ve ifade alma yönetmeliği, toplantı ve gösteri yürüyüşleri kanunu, dernekler kanunu ve polisi ilgilendiren diğer kanunlara ilişkin değişiklikler konusunda ders verildiğini söyleyen Kalkan, hizmet içi eğitim programının 17 Şubat‘ta başladığını ve 6 Haziran‘da sona erdiğini belirterek, yedi grup halinde düzenlenen kurslarda her gruba atmış 1 saat süreli eğitim uygulandığı açıklandı.

Halkla ilişkilerde polisin

davranış biçimi anlatıldı

Hizmet içi eğitim programında personele anayasa, bilgi edinme de teknolojinin kullanımı, stres yönetimi ve problem çözümü, insan hakları, ilk yardım, meslek etiği, halkla ilişkiler ve polisin davranış biçimleri, toplumsal olaylar ve müdahale Esaslarının anlatıldığını söyleyen Ali Kalkan, aynı zamanda provokasyon eğitime, silah bilgisi, ateş, devlet güvenliği, istihbarat, olay yerinin korunması ve incelenmesi, toplum destekli polislik, poliste haberleşme, disiplin mevzuatı gibi dersler verildiğini kaydetti.

Teşekkür belgesi ve sertifika dağıtıldı

Eğitim veren emniyet müdür yardımcıları, Cumhuriyet savcıları, ilçe kaymakamları, şube müdürleri ile psikoloğa teşekkür belgesi verilirken, eğitime katılanlar sertifika aldı. Teşekkür belgesini alanlar arasında, Cumhuriyet başsavcı vekili Nurettin Sürücü, Erhan yaman ile Şahinbey Kaymakamı Ömer Karaman, psikolog Naif Tiryaki ile emniyet müdür yardımcıları ve bazı şube müdürleri de vardı.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *