ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Popülist siyaset ve savaştan kaçınılmalı

Popülist siyaset ve savaştan kaçınılmalı
YAYINLAMA: 02 Temmuz 2021 / 13.07
GÜNCELLEME: 02 Temmuz 2021 / 13.07
Ülke olarak çok kritik günler yaşandığına dikkat çeken OSB Başkanı Akif Ekici, Irak savaşının bıçak sırtında olan ekonomimize büyük zarar vereceğine dikkat çekti.

Ekici, ülkenin bir tarafta sonucu merak konusu bir seçime doğru gittiğini, diğer tarafta ise başlaması durumunda bize çok büyük zararları olabilecek bir savaş ile karşı karşıya olduğunu belirterek, “Her iki durum da bıçak sırtında olan ekonomimize büyük zarar verecektir. Seçim yaklaştıkça, halka vadedilenlerin sayısında da büyük bir artış yaşandığını görüyoruz.

Ekonomik olarak sağlam temele dayanmayan bu vaatler şu koşullarda bir ütopya olmaktan başka bir şey değildir. Ülkemizin sahip olduğu mevcut koşulları görmezden gelerek yapılan bu tür siyaset halkımızı kandırmakla eş anlamlıdır. Bu tür popülist yaklaşımlardan kaçınılmalı” dedi.

ABD ile Irak arasında yaşanan gerginliğin kaygı verici boyutlara ulaştığını söyleyen Ekici, “Savaş olasılığı bile tüketicinin tedirginleşmesine, sektörlerin durgunlaşmasına yetti. Uygulanan ekonomik programın zarar görmemesi için kaybedebileceklerimizin hesabının iyi yapılması gerekir. Ülke olarak biz, komşularımızla iyi ilişkiler kurmak ve ticari ilişkilerimizi geliştirmek zorundayız. Bu tür ilişkiler sonucu elde edeceğimiz kazanımlar bizim geleceğimiz açısından çok önemlidir. Bizler savaştan yana değil, barışçıl çözümlerden yanayız” diye konuştu.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *