ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Protokol ve nezaket kuralları rahatsızlık verdi

Protokol ve nezaket kuralları rahatsızlık verdi
YAYINLAMA: 02 Ekim 2023 / 16.22
GÜNCELLEME: 02 Ekim 2023 / 16.39
Milli Eğitim Müdürlüğünün tüm okullara öğretmen ve yöneticilere imza karşılığı verilmek üzere yolladığı, 41 maddeden oluşan protokol ve nezaket kuralları, eğitimcilerin “özel yaşama müdahale ediliyor” diye tepkisine neden oldu.

Okulları kışlaya çeviremezsiniz

Protokol ve nezaket kuralları adı altındaki maddelerin içinde öğretmenlerin özel hayatına bile müdahaleler olduğunu, özel hayatta bile ast üst ilişkisine dikkat çekildiğini belirten Eğitim Sen Şube Başkanı Mehmet Bozgeyik, “Bizler kimse bizi uyarması da nezaket kurallarına ve insani ilişkilere son derece önem veren ve vermek zorunda olan kimseleriz. Çünkü biz bir defalığına satılan kumaş değil, bin yıl sonrası için çocuklarımızı yetiştiriyoruz. Elbette nezaket kuralları bizim için önemli. Ancak Milli Eğitim Müdürlüğünün yayınladığı 41 maddenin içinde bazı maddeler var ki nezaket kurallarının ötesinde asgari kuralları andırıyor. Bu tür kurallar öğretmenlerin kendini ifadesini ve toplumda rahat hareket etmesini engeller” dedi.

Mesai dışındaki yaşama bile müdahale var

Öğretmenlerin 12 Eylül döneminde bile bu kadar baskı ve sindirme politikasıyla karşı karşıya gelmediğini vurgulayan Bozgeyik, “Amaçları düşünmeyen, üretmeyen, fikirlerini ifade etmekten korkan, her şeye baş sallayan, tek tip insan yaratmak. Milli Eğitim 12 Eylül döneminde bile böyle bir uygulamaya maruz kalmadı. Bu kadar sıkı disiplin ve katı kurallar askeriyede bile yoktur” diye konuştu.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *