ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Rant, kişilere değil belediyeye sağlanmalı

Rant, kişilere değil belediyeye sağlanmalı
YAYINLAMA: 18 Ocak 2024 / 20.13
GÜNCELLEME: 18 Ocak 2024 / 20.20

Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey, üniversite kampüsünde yapımına başlayan ve kamuoyunun tepki gösterdiği benzin istasyonundan haber olmadığını konuyu ilk kez encümen salonunda düzenlediği toplantıda gazetecilerden duyduğunu söyledi.

Güzelbey, şahıslara rant sağlamak için petrol istasyon izni verilmesine şiddetle karşı çıktıklarını, kendisinin döneminde böyle bir uygulamaya asla izin vermeyeceğini belirtirken, “Gaziantep Üniversitesi kampüsünde petrol istasyonu inşaatı yapıldığını duymadım. Bana da böyle bir şikayet gelmedi. Ancak 1988 yılında üniversite yararına kullanılmak üzere petrol istasyonu kurulma kararının verildiğini anımsıyorum. Fakat şimdiki petrol istasyonu o zamanın kararımı daha sonraki bir karar mı bilmiyorum” dedi.

Belli kesimlere rant sağlamak için yapıldı

Gazeteciler Güzelbey'e üniversiteye yapımı planlanan petrol istasyonuyla ilgili çeşitli söylentiler olduğunu, ruhsat iptali konusunda kendilerine bir talep geldiğinde değerlendirip değerlendirilmeyeceği sordu. Güzelbey'in yanıtı ise, “Eski otogarın yerine de petrol istasyonu yapılıyor. Ben bu konunun önemini defalarca gündeme getirdim. Orayı niye bu kadar önemsemiyorsunuz? Adam eski otogarın oraya bağıra bağıra benzin istasyonu yapıyor. Esas oraya hassasiyet gösterin. Orası da hastane bitişiği” diye konuştu.

3 trilyonluk rant kişilere değil belediyeye gitmeli

“Eğer ben otogarın yerini benzin istasyonu yapacaksam önce benzin istasyonuna çeviririm ondan sonra satarım” diyen Güzelbey, “Orayı ticari alan olarak sattıktan sonra benzin istasyonu yapmam. Çünkü bu belirli kesimlere rant sağlamak demektir. Ticari alan olarak satıldıktan 3 ay sonra petrol istasyonuna çevrilmesi de yanlış. Bu fikre karşıyım. Bizim dönemimizde böyle bir şeyin olmayacağının sözünü ben veriyorum” şeklinde açıklama yaptı.

Kişilere rant sağlamak için petrol istasyonu verilmemeli

Güzelbey birilerine rant sağlamak için petrol istasyonu verilmesine karşı olduğunu ancak bu talihsizliğin çeşitli defa Gazianteplilere yaşatıldığını belirtirken, “Şahıslara rant sağlamamalıyız. Rantı belediye almalı. Atatürk Kültür Parkı’nı çözmek için benim paraya ihtiyacım var. 3-4 tane benzin istasyonu yapsam da para alsam. Ama şahsıma değil Ayşe’ye Fatma’ya değil belediyeye alsam bu parayı. Belediye olarak “Sen bana şunu ver de ben sana bunu sağlayalım” deyip buna göz yummayacağız. Belediyenin ihtiyacı varsa camiye gerek olan mescide haramdır. Kişilere rant sağlandı. 3 trilyon kâr elde edildi. O rant belediyeye kalsaydı ben 3 trilyona içinde tiyatrosu, sanat galerileri olan donanımlı bir Kültür Merkezi yapardım” dedi.

100. Yıl Kültür Parkı imara mı açılıyor?

100. Yıl Kültür Parkı sorununu çözmek istediğini ancak istimlak bedellerinin belediyeyi zorladığını ifade eden Güzelbey, yine borçlu bir belediye devraldıklarını hatırlatırken, 100. Yıl Kültür Parkı sorununu çözmek istiyoruz. Ancak para vererek istimlak etmek belediyenin bütçesini aşmaktadır. Sadece SSK’dan, Milli Egemenliğe kadar yolu istimlak etmek için 15 trilyona ihtiyaç vardır. Oysa biz 1.2 katrilyon bir borçlu belediye devraldık” dedi.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *