ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Rapor skandalı

Rapor skandalı
YAYINLAMA: 05 Ağustos 2021 / 13.18
GÜNCELLEME: 05 Ağustos 2021 / 13.19
Devlet Hastanesi Doktoru Bekir Kılyar, beyin kanaması geçiren hastaya “Hayati tehlikesi yoktur" raporu verdi…

Gazetemizin Genel Yayın Yönetmeni Nurgün Balcıoğlu’nun annesi Sultan Balcıoğlu, 5 Ekim Cumartesi günü trafik kazası geçirdi. Olay sırasında şiddetli çarpma sonucu ağır beyin kanaması geçirerek şuurunu kaybetti. Kendisine çarpan şahıslar tarafından önce Devlet Hastanesi acil servisine getirildi. Acil servisteki nöbetçi doktor Bekir Kılyar’dı. Şuuru kapalı hastaya “Uyku hali mevcuttur, hayati tehlikesi yoktur” diye rapor verdi. Polis, doktor kadar insafsız değildi ve onun tutanağı şöyleydi: “Durumu ağır ve şuuru yerinde olmadığı için ifadesi alınamadı.”

Sultan Balcıoğlu 5 Ekim Cumartesi günü Maanoğlu Köprüsü’ndeki trafik ışıklarına 30-40 metre mesafedeki ara geçitten karşıdan karşıya geçmek isterken, SSK istikametinden gelen ve yeşil ışığı yakalamak için aşırı sürat yapan Mustafa Gökçen’in kullandığı 01 BN 434 plakalı aracın çarpması ile şiddetli beyin kanaması geçirdiği için şuurunu kaybetti. Polisin çantasındaki adresten yakınlarına ulaşma çabası sırasında, kazaya neden olan şahıs Sultan Balcıoğlu’nu şuur kaybına ve durumunun ağırlığına aldırmadan, ambulans çağırmak yerine apar topar aracına atıp Devlet Hastanesi acil servisine getirdi.

Devlet Hastanesi Acil Servisi’nde Mustafa Gökçen’in işine yarayacak bir rapor verildi. Nöbetçi doktor Bekir Kılyar, beyin kanaması nedeniyle şuur kaybına uğrayan Sultan Balcıoğlu’na, “Uyku hali mevcuttur. Şu anda hayati tehlike yoktur” diye geçici rapor verdi. Sultan Balcıoğlu’nun hem şuuru kapalıydı, hem de kusuyordu. Balcıoğlu SSK’lı olduğu için daha sonra ambulansla SSK Hastanesi acil servisine gönderildi. Balcıoğlu’nu burada nöbetçi doktor Nöfer Küllük tarafından beyin tomografisinin çekilmesi için özel bir kuruma şevketti. Çekilen tomografi gerçeği ortaya koydu. Çok şiddetli çarpma sonucu ağır bir beyin kanaması geçirdiği anlaşıldı.

Sultan Balcıoğlu’nun röntgen ve tomografisini gören nöbetçi doktor Nöroloji Uzmanı Opr. Dr. Emel Avcı, “Hastanızın durumu çok kötü, şiddetli beyin kanaması geçiriyor. Kazada kafası bir değil birçok yerden ağır darbe almış. Yaşama şansı yok” dedi. Balcıoğlu, iki operatör Vehbi Sertbaş ve Emel Avcı tarafından hemen ameliyata alındı. Bir saat süren operasyon sonunda doktorlar, Sultan Balcıoğlu’nu durumunun ağırlığı ve aciliyeti nedeniyle hemen Sanko Tıp Merkezi’ndeki cerrahi yoğun bakım ünitesine sevk etti. Buraya getirildikten birkaç saat sonra, beyindeki kanama şiddetlendiği ve birkaç bölgede aynı anda kanama olduğu için yakınlarının izni alınarak Opr. Dr. Murat Ulutaş tarafından ikinci kez ameliyata alındı. Bu ameliyat da iki buçuk saat sürdü.

Beyinde kanamadan dolayı şişme ve ödemler oluşmuştu. Sultan Balcıoğlu'nun şuuru hiçbir zaman açılmadı ve yoğun bakımdan çıkamadı. Konukoğlu Tıp Merkezi Cerrahi Yoğun Bakım Ünitesi’nde 11 Ekim Cuma günü yaşamını yitirdi. Dr. Bekir Kılyar’ın “hayati tehlikesi yoktur” raporu nedeniyle sanık tutuklanmadı. Sultan Balcıoğlu’nun vefatının üzerinden 40 gün geçtiği halde, Dr. Kılyar’ın raporu nedeniyle Mustafa Gökçen elini kolunu sallayarak dolaşıyor. Dr. Bekir Kılyar, Sabah’ın konuyla ilgili sorulan karşısında bir süre sessiz kalıp, paniğe kapılırken, “Ben böyle bir rapor vermiş olamam” demekle yetindi. Genel Yayın Yönetmenimiz Nurgün Balcıoğlu, verdiği raporla olayın seyrini değiştiren ve Mustafa Gökçen'in tutuklanmasını engelleyen Dr. Bekir Kılyar hakkında Cumhuriyet Savcılığı ’na suç duyurusunda bulunarak, yargılanmasını istedi.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *