ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Rehabilitasyon merkezi sadece engelli çocuklara hizmet veriyor

Rehabilitasyon merkezi sadece engelli çocuklara hizmet veriyor
YAYINLAMA: 07 Haziran 2023 / 12.51
GÜNCELLEME: 07 Haziran 2023 / 12.58
Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü’ne bağlı Ahmet Mutafoğlu Rehabilitasyon Merkezi’nde kalan 125 engelli çocuktan yalnızca yirmisinin eğitilebilir ve öğretilebilir olduğu bildirildi.

Zihinsel, spastik işitme ve konuşma engelli 13-18 yaş grubu kız çocuklara rehabilitasyon hizmeti verilmesi amacıyla kurulan merkez, zamanla bu amacından uzaklaşıp engelli çocuklara barınma hizmet verebilen kuruma dönüştü.

1997 yılında hizmete alınan, engelli kız çocukların rehabilite edilmeleri için Türkiye’de açılan ilk merkezi olan Ahmet Mutafoğlu Rehabilitasyon merkezi, kuruluş gerekçesi olan rehabilitasyon hizmeti verme yükümlülüğünü yerine getiremiyor.

Yalnızca eğitilebilir ve öğretilebilir engelli kız çocukların yararlanması gereken merkeze eğitilebilir ve öğretilebilir olmayan engellerin kabul edildiğini ifade eden yetkililer, yapılan bu yanlışlık sonrasında merkezin engelli kızlar için bir barınma merkezi olduğunu belirtti.

Yetkililer, rehabilitasyon merkezinde halen Türkiye’nin değişik illerinden getirilen 125 çocuğun barındırıldığını, bu çocuklardan yalnızca yirmisinin eğitilebilir ve öğretilebilir olduğunu, bu nedenle merkezde rehabilitasyon hizmeti verilemediğini ifade etti.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *