ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Resmi kurumlar hallaç pamuğu gibi atılıyor…

Resmi kurumlar hallaç pamuğu gibi atılıyor…
YAYINLAMA: 09 Ocak 2022 / 16.59
GÜNCELLEME: 09 Ocak 2022 / 16.59
AK Parti iktidarının, kamu kurum ve kuruluşlarında kadrolaşma operasyonu sürerken, beş ay içerisinde 19 daire müdürü görevinden alınarak, yerine yenileri atandı.

AK Partinin seçim sırasında “dürüst ve çalışkan bürokrat görevinde kalacak” açıklamasına rağmen kıyıma devam etmesi eleştirilere yol açıyor.

Aile içi atama yapılıyor

Atamalarda milletvekili yakınlarına öncelik tanınarak, il sağlık müdürlüğüne AKP’li milletvekili Fatma Şahin’in eniştesi Dr. Yusuf Ziya Yıldırım, Sigorta Bölge Hastanesi Başhekimliğine AK Parti Milletvekili Mehmet Sarı’nın akrabası olduğu belirtilen Dr. Ali Gözey’in atanmasının huzursuzluk yarattığı bildirildi.

Sırada kim var?

Resmi kurum ve kuruluşlardaki görevden almalar devam ederken, halen görevde olan müdürlerin, “acaba sıra hangimizde” diye tedirgin bir bekleyiş içinde olduğu ve bu tedirginliğin hizmette önemli aksamalara yol açıldığı ifade edildi. Konu ile ilgili Sabah’ın sorularını yanıtlayan Büro Emekçileri Sendikası Şubesi Başkanı Kemal Kaya, siyasi kadrolaşmaya karşı olduklarını belirterek, kadrolaşmanın iç barışı bozduğuna dikkat çekti. Bakanların kendi yakın çalışma kadrosunu oluşturabileceğini, ancak il bazına kadar inilerek buralardaki daire müdürlerinin değiştirilmesinin kamuya zarar vereceğini söyleyen Kaya sözlerini şöyle sürdürdü:

Kurumlara akraba ataması yapılması çok sakıncalı

“Böyle hükümet olmaz. Devlet içerisinde tepeden tırnağa kadrolaşma her anlamda sıkıntı ve huzursuzluk yaratır. Buna kesinlikle karşıyız. Hele hele akraba atamaları çok daha tehlikeli. Hizmet mi önemli, çalışkan, dürüst, iş yapan insanların görevde olması mı önemli, yoksa benden olsun ne olursa olsun anlayışı mı önemli? Böyle şey olur mu?”

Kemal Kaya konuşmasını şöyle sürdürdü: “İş bilmeyen insanlar ne kadar verimli olabilir? Bir yandan verimi artırmaktan bahsediliyor, diğer yandan kurumları işe yabancı insanlar atanıyor. Böyle atamalar kurum ve çalışanlar arasında küskünlük yaratır. Daha üretken, verimli, dürüst insanların görevde olmasını istiyoruz” dedi.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *