ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Resmi kurumların kılı kıpırdamıyor

Resmi kurumların kılı kıpırdamıyor
YAYINLAMA: 02 Mart 2022 / 14.08
GÜNCELLEME: 02 Mart 2022 / 14.08
89 trilyon alacağının 47 trilyon faizini sıfırlayan GASKİ’nin şu ana kadar alacağının 4’te üçü, yani 1 trilyon tahsil edildi. 15 trilyon borcu bulunan resmi kurumların hiçbiri henüz ödeme kolaylığından yararlanmak için başvurmazken, yetkililer sürenin daraldığına dikkat çekerek aboneleri uyardı.

230.000 aboneden 93.000’i borçlu

GASKİ Genel Müdür Vekili Yılmaz Kurt, 230.000 civarında aboneden 93 bininin borçlu olduğunu belirterek, biriken alacağının faizinden vazgeçilerek, ana parayı üç taksit halinde tahsil etmek için başlatılan uygulamanın ay sonuna kadar devam edeceğini açıkladı.

17.000 abone peşin ödeme yaptı

Uygulamadan mart ve Nisan ayı faturalarını ödeyen tüm abonelerin faydalanabildiğini hatırlatan Kurt, 2 Haziran’dan bu yana 2273 abonenin 485 milyar TL borcunu taksite bağladığını, ilk taksit olarak yatırılan miktarın ise 121 milyar TL olduğunu açıkladı. 17.090 abonenin 1 trilyon 417 milyar TL peşin ödeme yaptığını kaydeden Kurt, icralık olan abonelerden 6900’ünün başvurarak işlem yaptırdığını ve bunlardan 288 milyar TL tahsil edildiğini, şu ana kadar toplam tahsilatın 1 trilyon TL olduğunu bildirdi.

30 Haziran son gün

Henüz hedefledikleri rakam ulaşamadıklarını ifade eden Kurt sözlerine şöyle devam etti: Su borcu olan abonelerin en kısa zamanda başvurup işlemini yaptırması kendi menfaatinedir. Böyle bir fırsat bir daha olmaz. Gecikme zammı aslından yararlansınlar. Bu uygulamadan yararlanabilmek için bu yılın mart ve Nisan ayı faturalarının ödenmesi şart. Başvuru yapanların taksitlerini düzenli olarak ödemeleri gerek. Aksi taktirde yeniden gecikme zammı tahakkuk ettirilir.

Her türlü yasal işlem yapılacak

GASKİ’nin 30 Haziran’dan sonra borcu olup da işlem yaptırmayanların su borcunu tahsil etmek için su kesme dahil her türlü yasal işleme başvuracağımı söyleyen Kurt, GASKİ’inin halen resmi kurumlardan 15 trilyon civarında alacağını biriktiğini, bu kurumlardan borcunu taksitlendiren olmadığını da sözlerine ekledi.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *