ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Rotary, dünya barışına da katkıda bulunuyor

Rotary, dünya barışına da katkıda bulunuyor
YAYINLAMA: 14 Mart 2024 / 13.50
GÜNCELLEME: 14 Mart 2024 / 13.50

Uluslararası Rotary Guvernörü Erhan Çiftçioğlu, Tuğcan Otel’de basınla bir araya gelerek hizmet ve projelerini anlattı.

Dünyanın en büyük sivil toplum kuruluşlarından biri olan hizmet idealinde birleşmiş, çeşitli iş ve meslek sahipleri arasında dünya çapında dostluk ilişkilerini kurmak suretiyle uluslararası karşılıklı anlayış, iyi niyet ve barışı teşvik etmeyi, geliştirmeyi amaçlayan Rotary, Türkiye’nin bir bölümü, Azerbaycan ve Kazakistan’ı da içine alan 2430. Bölge Guvenörü Erhan Çiftçioğlu, Gaziantep Rotary kulüplerini ziyaret için Gaziantep’e geldi.

Yesemek Rotary Kulübü’nün Gaziantep Anadolu Lisesi’nde kurduğu bilgisayar sınıfının açılışı ve Kavaklık Rotary Kulübü ile İstanbul Gayrettepe Rotary Kulübü’nün birlikte organize ettiği “Çocuklarımızı okutalım” projesi kapsamında Acar köyünde bin okul setinin dağıtım törenine katılan Guvernör Erhan Çiftçioğlu, aynı gün Tuğcan Oteli’nde basın toplantısı düzenledi.

Dünya ve Türk Rotarysi hakkında bilgi veren Çiftçioğlu, 2004-2005 çalışma programları ile projelerini anlattı.

Rotary’nin Ermenistan ziyareti

“Kendinden öte hizmet” felsefesiyle kuruluşunun 100’üncü yılını kutlayan uluslararası Rotary’nin, dünya barışına katkı prensibi ile geçtiğimiz günlerde Ermenistan’ı ziyaret ettiğini belirten Erhan Çiftçioğlu, ziyaretleri sonrası Mersin’de ağırladıkları Ermenistan’dan gelen 22 genç ile barış için bir ışık yaktıklarını söyledi.

100. yıl hedefleri

Ülkemizde 50’inci yılını tamamlayan ve dünyada 100. yılını kutlamaya hazırlanan Rotary’nin hizmetlerini sürdüreceğini ifade eden Çiftçioğlu, dünya sorunlarının birçoğunun ülkemizin de sorunu olduğunu söyledi. Ülkemizde yaşanan cehalet, temizlik, sağlıklı su, gençlik sorunları, aile içi iletişim ve Avrupa Birliği yolundaki sıkıntıların iyileşmesine yönelik çalışmalar yapacaklarını ve bu çerçevede öncelikli hedeflerinin gençlik, eğitim, sağlık, Avrupa Birliği istihdam projeleri, temiz su ve çevre, aile içi iletişim, vakıf hizmetleri ve barışa yönelik projeler olduğunu belirten Çiftçioğlu, dönem hedefleri doğrultusunda çalışmaların tüm hızıyla devam ettiğini, 10-11 Ekim tarihlerinde 15 köy ve 5 bin vatandaşın temiz suya kavuşacağını, ayrıca Diyarbakır, Mardin ve Urfa’da başlattıkları KOYE “kolay okuma yazma eğitimi” sayesinde 30 bin vatandaşın ücretsiz okuma yazma öğreneceğini bildirdi.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *