ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Ruhsat harçlarının arttırılması sektörü olumsuz etkileyecek

Ruhsat harçlarının arttırılması sektörü olumsuz etkileyecek
YAYINLAMA: 13 Ağustos 2024 / 16.05
GÜNCELLEME: 13 Ağustos 2024 / 16.05

İnşaat Müteahhitleri Derneği Başkanı Rıdvan Köksüzer, ruhsat harçlarının arttırılmasının 2005 yılında yapı sektörünü olumsuz etkileyebileceğini söyledi.

Köksüzer, ekonomide ciddi krizlerin yaşandığı yılların ardından 2004 yılında inşaat sektöründe geleceğe ilişkin umut veren bir kıpırdama olduğunu belirtti.

Sektörde ciddi küçülme yaşandı

Sektörde 1999 ile 2004 yılları arasında ciddi bir küçülme yaşandığını savunan Köksüzer, 2004 yılında başlayan yatırımlardaki artış sonrasında 2005 yılına umutlu girdiklerini kaydetti.

Yapı denetim, ruhsat proje, iskan ve SSK primleri inşaat bedelinin yüzde 20'sini buluyor

Köksüzer, 2005 yılı için ruhsat harçlarında yapılan artışın sektörle ilgili kesimleri endişelendirdiğini ifade ederek, şöyle konuştu: "Bu yıl için umutlu olmakla birlikte ruhsat harçlarının arttırılmasının sektörü olumsuz yönde etkileyebileceğini düşünüyoruz. Yapı denetim, ruhsat proje, iskan ve SSK primleri neredeyse inşaat bedelinin yüzde 20'sini oluşturuyor. Yani daha inşaata başlamadan devlete büyük bir bedel ödenmesi sektörün gelişimini olumsuz etkiliyor." Köksüzer, devletin düşük gelirli vatandaşlara yönelik olarak yapmayı planladığı konutların sektörde faaliyet gösteren işletmeleri olumsuz etkileyeceği yönündeki görüşlere katılmadığını vurguladı.

Ekonominin lokomotifi inşaat sektörü en önemli istihdam kaynağı

İşsizliğin en büyük sorun olduğu Türkiye için en önemli istihdam kaynağı olan inşaat sektörünün aynı zamanda ekonomiye lokomotiflik yapan sektörlerden biri olduğuna dikkati çeken Köksüzer, sektörde yaşanan sorunlara duyarlı olunmasının zorunlu olduğunu vurguladı.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *