ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Ruhsatsız üretim yapan 10 fırın kapatıldı

Ruhsatsız üretim yapan 10 fırın kapatıldı
YAYINLAMA: 21 Şubat 2024 / 16.16
GÜNCELLEME: 21 Şubat 2024 / 16.16

Ruhsatsız üretim yapan 10 ekmek fabrikasının kapatıldığı bildirildi.

 Tarım il Müdür Vekili Ahmet Avcı yaptığı açıklamada, gıda kanunu uyarınca gıda maddesi üreten ve satan iş yerlerinde bir süre önce başlatılan denetimlerin devam ettiğine dikkat çekti.

Özellikle ekmek üretimi yapılan fabrikaların çok sıkı bir şekilde denetlendiğini ifade eden Avcı, “Denetlenen 115 ekmek fabrikasından 30’unun işletme ruhsatlarının olmadığını belirledik. Bu fabrikalara işletme ruhsatı almaları için daha önce birkaç defa izin verilmiş olmamıza karşın hâlâ izin almadılar. Biz de bu nedenle bu fabrikalardan 10’unu bugün kapattık. Diğeri 20 fabrikayı ise hafta içerisinde kapatacağız” dedi.

Avcı, gıda yasası gıda üretimi yapan iş yerlerinin denetlenmesi yetkisini Tarım İl ve İlçe Müdürlüklerine verdiğini hatırlatarak, şöyle devam etti: “Gaziantep’te başta ekmek fabrikaları olmak üzere gıda üretimi ve satışı yapan bütün iş yerlerini denetleyip ruhsatı olmayan iş yerini kapatacağız. Ayrıca ruhsatı olup da sağlıksız ve hijyenik olmayan ortamlarda üretim ve satış yapan iş yerlerine kapatma ve para cezası vereceğiz. Bu konuda kararlıyız, halkın sağlığını tehdit etmeye kimsenin hakkı yok, denetimlerimiz aralıksız sürecek, bu konuda ruhsatı olmayan iş yeri sahiplerini ruhsat almaya, ruhsatı olup da sağlıksız üretim yapan iş yerleri sahiplerinin ise daha duyarlı olmaya davet ediyoruz” dedi.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *