ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Rüşvet nasıl önlenecek?

Rüşvet nasıl önlenecek?
YAYINLAMA: 05 Ocak 2022 / 13.56
GÜNCELLEME: 05 Ocak 2022 / 13.56
Çevre Bakanı Kürşat Tüzmen, devlet dairelerinde rüşvet önlemenin yolunun, dijital güvenlik sistemleri ile mümkün olduğunu söyledi.

Bakan Tüzmen, yaptığı açıklamada, Türkiye’nin ekonomik kalkınmasının genç, dinamik iş adamlarının yapacağı üretim, ihracat ve istihdamla mümkün olabileceğini belirtti.

Türkiye’nin, yılda 1-2 milyar $ ihracat yapan 100 iş adamına kavuşması halinde, önünün açılacağını, teknolojik yeniliklerin de yakından takip edilmesi gerektiğini ifade eden Tüzmen, şöyle konuştu: “Böyle bir tablo karşısında Türkiye’nin gelişmesini hiç kimse engelleyemez. Özellikle, Gümrüklerin sağlıklı işlemesi, rüşvetin önlenmesi de hayati önem taşıyor. Gümrüklerde, dijital güvenlik sistemleri yaygınlaştırılarak bu soruna da çözüm bulmak gümrük kapılarının kameralarla donatılması mümkün. Kapıkule Sınır kapısına milyon $ harcayıp Xray cihazı aldık. Harcanan para konuşulurken, dakika bir, gol bir dedik. İki günde eroin ele geçirildi. Diğer gümrük kapılarında da bu teknoloji harikalarından alacağız. Sen al kolyonu oraya. Sizi ne kadar bir zahmetten kurtarıyor, hiç düşündünüz mü? Teknolojinin tüm imkanlarini getirip, kurmak zorundayız. Bilgisayar hiçbir zaman yalan söylemez. Rüşvetin önüne geçmek için her türlü tedbiri almaya devam edeceğiz. Bu arada, sanayicilerimiz, iş adamlarımız ihracat için gidiyor ki ne dilini bilmek zorunda, dil bilmeden ihracat yapılacak ülkelerle sağlıklı anlaşmalar yapmak zordur.”

Bakan Tüzmen, hükümetin, her alanda yoğun bir çalışma içerisinde olduğunu, iş dünyası ile devlete bağışladıklarını, bunun ilk somut adımını da, vergi barışı yasası olduğunu vurguladı.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *