ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Rusya zengin ve borçsuz bir ülke

Rusya zengin ve borçsuz bir ülke
YAYINLAMA: 05 Nisan 2022 / 13.32
GÜNCELLEME: 05 Nisan 2022 / 13.32
Rusya Federasyonu’nun ekonomik durumu anlatıldı

Dış Ticaret Müsteşarı Tuncer Kayalar tarafından 8-12 Nisan tarihleri arasında gerçekleştirilen Moskova ziyareti sırasında, Rus-Türk işadamları Birliği’nin yönetim kurulu üyelerinden oluşan heyet Rusya federasyonu hakkında ihracatçılara bilgi verdi.

Tuğcan oteli Anadolu seminer salonunda yapılacak panelde, Moskova Türk Ticaret müşavirliği tarafından Rusya’nın genel ekonomik durumu ve iki ülke arasındaki ticari ilişkilerle ticari ve ekonomik imkanlar hakkında genel bilgi vermek amacıyla toplantı düzenlendi.

Dış Ticaret Müsteşarlığı koordinasyonunda ve Güneydoğu Anadolu ihracatçılar Birliği organizasyonunda, ülkemize getirilecek olan heyet tarafından Rusya Federasyonu’nun bugünkü ekonomik durumu, dış ticaret ve bankacılık sistemi konulu toplantıda konuşan Rus Türk işadamları Birliği Başkanı Ali İhsan Akışkalıoğlu, 1997’den beri Moskova’da faaliyet gösteren Rus-Türk işadamları Birliği olarak, iki ülke ilişkilerinde en fazla ihtiyaç duyulan şeyin objektif bilgi olduğunu açıkladı. Bugüne kadar ki çabaları doğrultusunda, bilgilere ulaşılması ve bunu Rus ve Türk tarafıyla paylaşılmasına gayret gösterdiklerini söyleyen Ali İhsan Akışkalıoğlu, bundan sonra da bu misyonu üstlenmeye devam edeceğini vurguladı.

RTİB, Moskova’da Türk

camiasını kucaklayan tek birlik

Raporun uzun süreli, titiz bir çalışmanın ürünü olarak hazırlandığını kaydeden Akışkalıoğlu, “Hem Rusya ekonomisindeki değişimler, hem de ekonomik ilişkileri bu çalışmayla mercek altına alındı. RTİB, Türkiye ile Rusya arasındaki ilişkilerin, ticaret ve ekonomi başta olmak üzere her alanda geliştirilmesine katkıda bulunmak için faaliyet gösteriyor. Moskova’da Türk camiasını kucaklayan bir tek birlik olduğu için RTİB, çok geniş bir yelpazede hizmet vermeye gayret ediyor. Moskova dışındaki büyük Rusya pazarına Türk müteşebbislere açabilmek için bölge gezileri düzenliyor. RTİB üyeleri, kazandıkları parayı sadece kendi iyilikleri için değil, Türkiye içinde harcamaları gerektiğinin bilincindedirler. Bu amaçla lobicilik çalışmalarımız üyelerimizin desteğiyle ilerliyor” dedi.

Akışkalıoğlu, bugün Rusya’da başarılı olan birçok iş adamının yaptığı olduğunu hatırlatarak, Ticaret müşavirleri ile birlikte bütün sorunları Rusya ile paylaştıklarını kaydetti.

Moskova’da beş Türk bankası var

Moskova Ticaret Müşaviri Hasan Yalçın da Rusya’nın hammadde de zengin ve borçsuz bir ülke olduğunu belirterek, Moskova’da beş Türk bankası olduğunu söyledi. Türk iş adamlarının burada bankalarla çalışmalarını sürdürdüklerini hatırlattı. Daha sonra RTİB Yönetim kurulu üyeleri Rusya Federasyonu’nun bugünkü ekonomik durumu ve diş ticaret ve bankacılık sistemi ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *