ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Sabah’ın kuruluşunda öncülük ettiği AB Bilgi Bürosu 8 yaşına bastı

Sabah’ın kuruluşunda öncülük ettiği AB Bilgi Bürosu 8 yaşına bastı
YAYINLAMA: 02 Mayıs 2024 / 08.32
GÜNCELLEME: 02 Mayıs 2024 / 08.32

AB Bilgi Bürosu 8 yaşında

Sabah, dönemin AB Büyükelçisi Michael Like’i Gaziantep’e davet ederek, Gaziantep’te bir bilgi bürosu kurulması yolunda ilk çalışmaları başlatmıştı.

Ticaret Odası Başkanı Mehmet Aslan, oda bünyesinde kurulan Avrupa Birliği Bilgi Bürosu’nun 8 yıldan beri etkin çalışma yaptığını belirtirken, Türkiye-AB ilişkilerinde en önemli misyonlarından birini üstlenen illerin başında Gaziantep’in geldiğini, bölge ile AB arasında kurulan diyalog ve iş birliklerinde dün olduğu gibi bugün ve gelecekte de koordinasyon görevi üstleneceklerini ifade etti.

Gaziantep'i bu noktaya getiren en önemli unsurların başında, GTO bünyesinde bulunan AB Bilgi Bürosu’nun geldiğini anlatan Aslan, şöyle konuştu: “1996 yılında, Avrupa Komisyonu Türkiye temsilciliği işbirliği ile Türkiye genelindeki bir bilgilendirme projesi kapsamında ilk AB bilgi bürosu odamız bünyesinde kuruldu. 8 yılı aşkın bir süredir çalışmalarını yürüten büromuzun etkinlikleri, iletilen sorunların yanıtlanması, seminerler ve konferanslar, eğitim programları, heyet ziyaretleri, AB kaynaklı projeler ile Gaziantep arasındaki ilişkilerde çok önemli ve yakınlaştırıcı bir rol oynamıştır.

AB’ye adaylığın getirdiği bir sonuç olan bilgilendirme ihtiyacı, özellikle sürecin toplumun bütün kesimlerini etkiler nitelikte olması nedeniyle daha da önem kazanmakta ve büromuz, çalışmalarını daha geniş bir hizmet ağı içinde yürütmeye devam etmektedir. 8 yıl içerisinde, 2 bine aşkın soru toplumun çeşitli kesimlerinin büromuza iletildi ve yanıtlandı. Başlangıçta ağırlıklı olarak iş aleminden gelen talepler, büromuzun tanınması ve ülkemizin adaylık sürecindeki olumlu gelişmeler ile birlikte toplumun diğer kesimlerini de içine alan bir yelpazeye dönüştü”

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *