ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Sağlık alanında ciddi sorunlar yaşıyoruz

Sağlık alanında ciddi sorunlar yaşıyoruz
YAYINLAMA: 10 Temmuz 2024 / 11.08
GÜNCELLEME: 10 Temmuz 2024 / 11.08

Kent Konseyi'nin "Kentimizde Sağlık" konulu toplantısının sonuç bildirgesi açıklandı.

Bildirgede, resmi kurum ve kuruluşlarla sivil toplum örgütleri temsilcilerinin katıldığı toplantıda, Gaziantep'in sağlık alanında ciddi sorunları bulunduğuna ilişkin görüş birliğine varıldığı belirtildi.

Kentimizde açıkta gıda satışı yasaklanmalı

Kent Konseyi'nin sağlık sorunlarının çözmeye yönelik girişimlerin takipçisi olacağı vurgulanan bildirgede, şu önerilere yer verildi: "Kentimizde açıkta gıda satışı yasaklanmalı. Açıkta gıda üretilen yerlerde ciddi denetimler yapılmalı. Kentin şebeke suyunun temiz olduğunun belirlenmesine karşılık bulaşıcı hastalık vakalarının oranının yüksek olması halkımızın kişisel hijyen konusuyla ilgisiz olduğunu göstermektedir. Halkın bu konuya duyarlılığı artırılmalı. Hava kirliliğinin önü ne geçilmesi için kalitesiz yakıtların satışını ve yakılmasını önleme amaçlı denetimler artırılmalı. Okul kantinlerinin ve lavabolarının temizliği sık sık denetlenmeli."

Sağlık ocağı ve hastane sayısının artırılmalı

Bildirgede, kent merkezi ve ilçelerdeki sağlık ocaklarına başvuranların sayısının ülke ortalamasının üzerinde olduğu, hayırseverlerin de katkısı sağlanarak sağlık ocağı ve hastane sayısının artırılması gerektiği vurgulandı.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *