ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

“Sağlık alanında kendine yeten il haline gelmek istiyoruz”

“Sağlık alanında kendine yeten il haline gelmek istiyoruz”
YAYINLAMA: 23 Ağustos 2023 / 14.51
GÜNCELLEME: 23 Ağustos 2023 / 15.04
Vali Lütfullah Bilgin, sağlık alanında kendine ve bölgesine yeten bir kent haline gelmek istediklerini söyledi.

Bilgin, Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Prof. Dr. Necdet Ünüvar’ı kabulünde yaptığı konuşmada, tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’de de sağlık alanında önemli gelişmelerin olduğunu, bu değişime Gaziantep’in de katıldığını belirtti.

Bilgin, Gaziantep’ten artık hastaların tedavi ve tedavi amacıyla büyük kentlere gitmelerini istemediklerini, bunun insanlar açısından maddi bir kayba yol açmasının yanında zaman ve moral açısından da bir kayıp olduğunu vurguladı. Vali Bilgin, “Bu nedenle başta kentimiz olmak üzere çevre illerimizden hastaların büyük kentlere gitmemesi için sağlık alanında Gaziantep’in kendine ve bölgesine yeter bir kent haline gelmesini istiyoruz" dedi.

Vali Bilgin, Müsteşar Prof. Dr. Ünüvar’dan, yapımı devam eden Kanser Teşhis ve Tedavi Hastanesi, Trafik Hastanesi ve Organ Nakli ve Hemodiyaliz Merkezinin bir an önce inşaatlarının tamamlanması için gerekli yardımların yapılmasını istedi.

Müsteşar Ünüvar’da, Gaziantep’in Türkiye’nin ve bölgenin en önemli metropol kentleri arasında olduğunu, sağlık alanında kendine yeter hale gelmesi için yoğun bir çalışma içinde olduklarını bildirdi.

Yapılan çalışmalar kapsamında Gaziantep’in çok yakın zamanda komşu ülkelerden gelen hastaların tedavi edildiği bir kent konumuna geleceğini kaydeden Ünüvar, “Bu amaçla yapımı devam eden hastanelerin inşaatlarının bir an önce tamamlanması için gerekli desteği sağlayacağız” dedi.

Ünüvar, ülke genelinde birçok kenti sağlık alanında kendine yeter hale gelmesi ve büyük kentlere hasta göndermemeleri için bir çalışma içerisinde bulunduklarını, Gaziantep’in de bu ille kapsamında olduğunu sözlerine ekledi.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *