ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Sağlık hizmetleri artık tek çatı altında

Sağlık hizmetleri artık tek çatı altında
YAYINLAMA: 07 Mayıs 2023 / 17.02
GÜNCELLEME: 07 Mayıs 2023 / 17.02
Sosyal Sigortalar Kurumu’yla Sağlık Bakanlığı’na bağlı sağlık tesislerinin ortak kullanımı uygulaması sayesinde vatandaşın istediği hastanede istediği doktordan yararlanabileceğini hatırlatan Sağlık Müdürü Yusuf Ziya Yıldırım, uygulamanın vatandaşın lehine olduğunu söyledi.

Yoğunluğa karşı önlem alındı

İlk günlerde yaşanması olası yoğunluğa karşı gerekli önlemleri aldıklarını belirten Yıldırım, “Sosyal güvencelileri tek çatı altına topluma ve vatandaşın sağlık birimlerinden daha verimli faydalanabilmesi için başlatılan uygulama önceki günden itibaren ilimizde de hayata geçirildi” dedi.

Yıldırım, uygulama sayesinde, sigortalı vatandaşların devlet hastaneleri ve sağlık ocaklarından, yeşil kartlı ya da emekli sandığına üye vatandaşların da SSK hastanesi ve dispanserlerinden yararlanabileceklerini açıkladı.

İlaç konusunda sıkıntı çekilebilir

SSK Gaziantep Hastanesi Başhekimi Kureyş Bozkurt da uygulamada ilk etapta ilaç konusunda sıkıntı yaşanabileceğini söyledi.

İlaç sıkıntısını giderebilmek için devlet hastanesine bir eczane gişesi açacaklarını söyleyen Bozkurt, “Ancak, bir gişe yeterli olmayabilir. Gişe sayısını kısa süre içinde olanaklarımızı zorlayarak artırmaya çalışacağız” diye konuştu.

Bozkurt, Gaziantep dışındaki hastanelere sevk olacak hastaların eskiden olduğu gibi kurumlarına başvurarak sevk işlemi yaptıracaklarını da sözlerine ekledi.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *