ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Sağlık hizmetleri yeterliliği sıralamasında 39. sıradayız

Sağlık hizmetleri yeterliliği sıralamasında 39. sıradayız
YAYINLAMA: 01 Kasım 2023 / 11.47
GÜNCELLEME: 01 Kasım 2023 / 12.25
Devlet İstatistik Enstitüsünün yaptığı araştırmada Gaziantep sağlık hizmetlerinin yeterliliği sıralamasında 39. sırada yer aldı. Sağlık Müdürü Yusuf Ziya Yıldırım her ne kadar DİE’nin yaptığı araştırmanın yanlış kriterlere dayandırıldığını, Gaziantep’te verilen sağlık hizmetlerinin gerekli yeterliliğe sahip olduğunu söylese de çocuk hastanesindeki koğuşların görüntüsü söze gerek bırakmıyor.

Sağlık Müdürü Yusuf Ziya Yıldırım Devlet İstatistik Enstitüsünün yaptığı araştırmada Gaziantep’in sağlık hizmetlerinin yeterliliği sıralamasında 39. sırada yer almasının yanlış kriter tercihinden kaynaklandığı görüşünü savundu.

Yusuf Ziya Yıldırım DİE’nin bu araştırmayı yaparken illerdeki kamu personelinin doktor sayısına oranını kriter aldığını ve bu kriterler doğrultusunda Gaziantep’in sıralamasının belirlendiğini ifade etti. Kamudaki doktor oranına göre yapılan hesapların çok sağlıklı ve objektif olmadığını bildiren Yıldırım, “Gaziantep bölgedeki tüm şehirlere hizmet veriyor” dedi.

Yıldırım illerin sağlık uygulamasındaki yeterliliğinin başka illere sevk edilen hasta sayısı kriter alınarak yapılması gerektiğini bu hastaların sayısı ne kadar fazlaysa şehrin sağlık seviyesinin o kadar düşük olduğunu anlattı.

Yıldırım, Gaziantep'te pek çok sağlık hizmeti verildiğini ve başarılı ameliyatlar gerçekleştirildiğini bunun da Gaziantep’teki sağlık hizmetlerinin söylenenden çok daha iyi durumda olduğunu gösterdiğini ifade etti

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *